FacebookTwitterLinkedIn

Pe locurile următoare în topul destinațiilor se situează Valea Prahovei și Brașov (21%), stațiunile balneare (19%), stațiunile de pe litoral (17%) și București (10%). Alte destinații turistice preferate de beneficiarii de tichete de vacanță au fost mănăstirile, orașul Sibiu, Maramureș și Delta Dunării.

Angajații din industria chimică și metalurgică, în top

Peste jumătate din beneficiarii tichetelor de vacanţă provin din companiile mari, cu peste 1.000 de angajați, în timp ce 21% lucrează în companii cu 500 – 999 de angajați. Și companiile mici (10 – 49 angajați) se află în top 3, deținând 10% din cerere, potrivit Sodexo.

Industria chimică și metalurgică, distribuția și serviciile sunt principalele domenii de activitate ai căror angajați beneficiază de tichete de vacanță.

Pentru sumele acordate sub forma tichetelor de vacanţă, angajatorii sunt scutiţi de la plata contribuțiilor sociale. De exemplu, pentru acordarea tichetelor de vacanţă în cuantum de 4.500 de lei, cheltuielile totale ale angajatorului sunt mai mici cu 2.422 lei decât dacă ar opta pentru acordarea aceluiaşi venit net în bani.

Tichetele de vacanţă sunt acordate numai de către companiile private, în prezent instituţiilor din domeniul public fiindu-le interzisă acordarea acestui tip de beneficiu.