FacebookTwitterLinkedIn

uKit este destinată IMM-urilor, freelancerilor sau startup-urilor, oferind posibilitatea utilizatorilor fără cunoștințe tehnice să-și realizeze cu ușurință pagini web de prezentare sau magazine online care se văd excelent de pe telefoanele mobile sau tablete.

Firmele care doresc să folosească acestă platformă au la dispoziție o versiune de probă pentru 14 zile, timp în care utilizatorii vor putea încerca absolut toate serviciile existente, inclusiv Magazinul Online. După expirarea acestei perioade, va exista un abonament lunar care începe de la 4 dolari pe lună.

După aproximativ opt luni de la lansarea inițială a variantei beta, exista peste 60.000 de utilizatori inregistrati, iar după 1 an de zile fondatorii ei estimează ca acești utilizatori vor depăși 100.000. „Din aceștia, în Romania, până la sfarșitul lui 2015 estimăm un număr de 10.000 de utilizatori înscriși”, spun reprezentanții uKit.

Sistemul funcționează ca o platformă intuitivă de tip self-service, prin intermediul căreia liber profesioniștii, administratorii, managerii sau consultanții își pot creea un website atractiv, care se vede excelent de pe PC, tabletă sau smartphone, într-un timp scurt.

„Tot procesul nu necesită cunoștinte tehnice, iar dezvoltarea website-ului se face din doar cateva click-uri. Sistemul oferă atât interfața de administrare, găzduire și instrumente de promovare, pentru a face site-ul vizibil potențialilor clienți. Practic, tot ceea ce este nevoie pentru dezvoltarea unui website responsive este un PC/Notebook și o conexiune la interne”, mai spun realiztorii uKit.

În prezent echipa lucrează la un instrument ce are la bază inteligența artificială și care va oferi posibilitatea proprietarilor de website-uri mai vechi de a le transforma automat în site-uri optimizate pentru dispozitivele mobile ce sunt facil de promovat, sau chiar de a-și converti paginile de pe Facebook în website-uri de sine stătătoare.

Fondat în martie 2014, uKit este un spin-off al uCoz.ro, platforma pentru crearea de site-uri gratuite lansată în anul 2005 și care găzduiește în prezent peste 1.5 milioane de website-uri în 15 limbi. uKit este o platformă integrată pentru crearea de website-uri pentru afaceri și magazine online adaptate dispozitivelor mobile. Varianta în limba română a sistemului a fost lansată în luna iulie a acestui an.