Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Cum eficientizezi activitatea firmei: 4 strategii

Când vă conduceți propria afacere, fiecare clipă a zilei contează. Conceptul de creștere a eficienței este tot mai des căutat de către companii, iar administrarea eficientă a afacerii în noua realitate a mediului de business înseamnă micșorarea costurilor și sporirea productivității.

Există câteva greșeli obișnuite pe care le fac firmele atunci când încearcă să eficientizeze procesele comerciale, prin faptul că abordează prea multe domenii în același timp. Se simte lipsa unui ”campion al schimbării”, nu utilizează tehnologia adecvată, sau chiar reduc costurile tehnologiei, ori nu antrenează personalul în mod adecvat.

Îți prezint în cele ce urmează 4 strategii despre cum să eficientizezi activitatea firmei.

Organizarea. Stabilirea un sistem clar de lucru

Organizarea este unul din punctele cheie pentru eficientizarea activității firmei tale. Orice companie trebuie să funcționeze ca un tot unitar. Pentru aceasta trebuie să concepi o strategie pentru desfășurarea activității, prin definirea obiectivelor firmei pe termen scurt, mediu sau lung și stabilirea responsabililor pentru implementarea acestora. În mod similar trebuie să prioritizezi sarcinile, să identifici activitățile inutile și pe cele redundante, pentru a renunța la ele.

Accesarea unor soluții software. Înlocuirea hardware. Soluții ERP

La fel de importantă este necesitatea de a identifica activitățile care pot fi automatizate folosind tehnologia. Poți opta pentru programe de gestiune care-ți vor salva timp prețios și pot face munca mult mai ușoară dar și mai eficientă.

De exemplu poți alege implementarea unui soft de gestiune a salariilor, ceea ce conduce la eficientizarea activității, deoarece sunt automatizate majoritatea sarcinilor manuale. O astfel de opțiune oferă control total, acces la diverse statistici și rapoarte privind evidența cheltuielilor cu resursele umane. De asemenea softul de salarii este util și pentru că generează automat pontajul pentru toți angajații activi, o măsură importantă în creșterea eficienței. În plus, înlocuirea unui hardware depășit sau ineficient poate avea un impact major asupra productivității angajaților.

Tot de eficientizarea activității afacerii tale ține și accesarea altor opțiuni de tip software, precum diverse soluții ERP (sistemul de planificare a resurselor unei afaceri). 

Scopul ERP este să faciliteze accesul la orice tip de informație utilă pentru desfășurarea activității, asigurând transparența datelor în cadrul business-ului. Este un instrument software care facilitează integrarea tuturor informațiilor într-o platformă unică. Implementarea ERP este un element care astăzi nu poate lipsi unei afaceri în mediul concurențial în care se află.

Investește în dezvoltarea abilităților

Angajații nu sunt familiarizați de la bun început cu toate genurile de specialități. Identifică punctele tari și punctele slabe ale firmei tale, încurajează și facilitează dezvoltarea abilităților în aceste domenii. 

Nu numai că oferă satisfacții profesionale, dar specializarea angajaților tăi le oferă un bun avantaj și îi inspiră la o productivitate mai mare. Toate aceste măsuri au rolul de a crește productivitatea salariaților și, implicit, a companiei.

Investiția în dezvoltarea abilităților angajaților îți permite, de asemenea, să delegi în mod eficient sarcinile de serviciu, să-ți eliberezi timpul și să creezi un sentiment de încredere reciprocă între membrii echipei tale.

Externalizarea anumitor operațiuni

Când afacerile se confruntă cu probleme se pune în discuție reducerea diverselor cheltuieli operaționale ale firmei. Există în orice afacere elemente care generează pierderi ce pot fi eliminate, pentru a crește profitul. 

O soluție bună este să externalizezi o parte din operațiuni. Activitățile ce țin de IT sau juridic sunt cele mai potrivite zone pentru externalizare, pentru că nu necesită activități full-time, iar angajații pot fi trecuți în regim de colaboratori externi, pe un program part-time.

 

Pune accent pe aceste strategii, indiferent că este vorba de investiții în echipamente, sisteme informatice sau resurse umane și îți vei putea asigura o creștere a randamentului fiecărui angajat cât și o eficientizare semnificativă a activității firmei tale.

Business concept. Business people discussing the charts and graphs showing the results of their successful teamwork. Selective focus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii