FacebookTwitterLinkedIn

„Am pornit cu trei băieţi cu ideea unui joc, solitaire la dublu”, acesta fiind cel mai accesat joc de pe Windows, obținând o finanțare de 550.000 de euro. MavenHut este o companie de jocuri casual și se intitulează „The Creators of Solitaire Arena”. Davis Pripas (27 de ani) povestește că, înainte să ajungă lead producer la MavenHut, a lucrat timp de patru ani în IT și relații publice. Între timp a căutat un domeniu în care nu avea experiență și la moment dat a găsit ceva care chiar i se „potrivea” și anume un post de senior account într-o agenție de publicitate.

„Noi, generaţia asta, știm de la părinţi că suntem speciali şi suntem foarte deştepţi, că putem face absolut orice. Şi atunci, cum să nu pot eu să fiu senior într-o agenţie de publicitate? Doar că mi-am dat seama că un senior account fără  experienţă nu ar fi fost prea băgat în seamă”. A reușit să fie acceptat pentru un interviu printr-un mod amuzant, dar totodată original, și anume prefăcându-se un curier „livrând” un colet sub formă de „CV ca o cărticică”.

„La două zile după ce am primit refuzul de la această agenţie, am văzut un anunţ pe Facebook: o companie de gaming căuta om pentru comunicare. Mie îmi plăcea foarte mult să mă joc Counter Strike încă din liceu, dar nu mai jucasem de doi ani de zile. Am fost la câteva interviuri şi, într-un final, am ajuns să fiu acolo, am fost angajat”, spune el. La scurt timp, a fost promovat. Încântat de munca depusă și de ideea că va câștiga mulți bani a încercat să ceară un salariu mai mare. „Deși îmi imaginam că o să muncesc foarte mult şi o să câştig foarte mulţi bani, după discuția aceea aproape am fost dat afară. Așa mi-am dat seama că recompensele nu vin niciodată în funcţie de munca pe care o depui, ci vin mult mai mult în funcţie de rezultat”, a spus David Pripas în cadrul conferinței Succesful Me.

În mai puțin de un an , i s-a propus să intre în echipa Solitaire. „Era o echipă de joc atunci, şi cam după trei luni de zile, am ajuns să conduc şi echipa de Solitaire. A început să îmi meargă bine, dar am învățat așa cea mai importantă lecţie de până acum şi anume capcana deciziilor bune”, spune el explicând că în momentul în care iei decizii care se dovedesc a fi bune, ai impresia mereu că poți lua numai astfel de decizii.

Băieții au primit inițial o investiție de 50.000 de euro în urma înscrierii ideii jocului de solitaire la dublu într-un accelerator, iar în șase luni au reușit să-și lărgească aria de investitori. În 2012, au reușit să obțină o finanțare destul de mare – 550.000 de euro – de la un fond de investiții. Solitaire la dublu a fost creeat în urma unui sondaj online. „90% dintre oamenii care au răspuns la sondaj au zis că vor să joace solitaire la dublu. Acesta este și motivul pentru care am primit o finanțare de 50.000 de euro, asta pentru că eram într-un accelerator”, spune David Pripas, lead producer MavenHut.