Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Cum călătorim în siguranță cu avionul?

Relaxarea restricțiilor și startul unui nou sezon estival îi fac pe oameni să se gândească la vacanță. Vara aceasta, când pandemia de coronavirus nu poate fi complet uitată și trebuie să respectăm în continuare măsuri de prevenție și de igienă, turismul va arăta diferit.
 aboneaza-te

Relaxarea restricțiilor și startul unui nou sezon estival îi fac pe oameni să se gândească la vacanță. Vara aceasta, când pandemia de coronavirus nu poate fi complet uitată și trebuie să respectăm în continuare măsuri de prevenție și de igienă, turismul va arăta diferit. De aceea, două profesoare de la Universitatea din Arizona au colaborat pentru publicarea unui articol în care explică felul în care se va călători cu avionul, informează CNN, potrivit Digi 24.

O profesoară de Epidemiologie și Biostatistică și una de Științe ale Sănătății mediului înconjurător prezintă ce implică o călătorie pe timpul pandemiei. Cei care sunt dornici de vacanță și doresc să facă rezervări în perioada următoare trebuie să țină cont de distanțarea socială, oricare ar fi mijlocul de transport pe care îl aleg.

Riscul de infectare cu coronavirus depinde de doza de expunere și cantitatea de stropi purtători de virus din aer. O altă grijă a cetățenilor o reprezintă contactul cu suprafețele contaminate. Când o persoană infectată cu coronavirus contaminează clanța unei uși, cotiera unui scaun și alte suprafețe, virusul poate supraviețui pentru câteva ore. Prin atingerea acelei suprafețe și apoi atingerea nasului, ochilor sau a gurii, există un risc ridicat de infectare.

Cele două specialiste informează că cea mai eficientă metodă de a controla expunerea la noul virus este prin eliminarea hazardului. Cetățenii trebuie să analizeze dacă au alte probleme de sănătate și dacă, în locul unui zbor cu avionul, pot alege un drum cu mașina personală, pentru ca riscul de a intra în contact cu mai multe persoane să se diminueze.

Dacă alegeți să zburați spre destinațiile preferate, specialiștii sfătuiesc să luați în considerare zborurile mai scurte și posibilitatea escalelor. De asemenea, este indicat să alegeți un loc la fereastră dacă aveți posibilitatea. Este important să verificați dacă linia aeriană aleasă este supusă frecvent la controale pentru folosirea sistemelor de ventilație. Dacă sistemul de ventilare funcționează eficient, se diminuează riscul de îmbolnăvire. Pentru a crește siguranța personală este recomandată folosirea frecventă a șervețelelor dezinfectante, a mănușilor și a măștii de protecție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii