Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Cum au evoluat preţurile locuinţelor vechi în ianuarie

blocuri_vechi_bucuresti_tvr.jpg
Pe segmentul garsonierelor și apartamentelor de patru camere prețurile medii s-au apreciat ușor, în timp ce unitățile de două și trei camere au prețuri de strigare mai mici față de luna decembrie a anului trecut, potrivit unui raport realizat de Anunturiparticulari.ro.

Prețul mediu solicitat de proprietari pentru o garsonieră s-a apropiat în ianuarie de 34.800 euro, în creștere cu 2% față de luna decembrie a anului trecut. Raportat la aceeași perioadă a anului, prețul mediu a înregistrat în ultimii doi ani aceeași depreciere: câte 7%, de la aproximativ 37.500 euro.

Apartamentele de două camere, cele mai numeroase din piață, au cunoscut o scădere ușoară a prețului atât pe interval de 30 de zile, cât și pe interval de 12 luni. Proprietarii bucureșteni cer în medie aproximativ 53.250 euro, cu 3% mai puțin față de luna decembrie a anului trecut, dar și în scădere de 8% comparativ cu începutul lui 2012, când prețul mediu trecea de 57.700 euro.

Află de ce a crescut oferta de locuinţe vechi în ianuarie

Proprietarii apartamentelor de trei camere şi-au redus cel mai mult pretențiile faţă de acum un an. Dacă în ianuarie 2012, prețul de strigare pe acest tip de unități locative era, în medie, de la 80.660 euro, la începutul lui 2013, acesta ajunge la 73.300 euro, adică o scăderede 9%, echivalentul a peste 7.000 euro. O depreciere pe acest segment se observă și raportat la ultimele 30 de zile, scăderea fiind însă de această dată de numai 2%, de la 74.860 euro.

În cazul apartamentelor de patru camere, prețurile medii de la final de ianuarie pornesc de la aproximativ 97.500 euro, în ușoară creștere raportat la finalul anului trecut, când prețul mediu pe acest segment era de sub 96.400 euro, echivalentul unei variații de +1%. Cei care dețineau astfel de apartamente la vânzare în urmă cu exact un an plecau de la un preț de strigare cu 6% mai mare față de cel actual, respectiv de la 103.500 euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii