FacebookTwitterLinkedIn

Conform sondajului, cărțile interactive, supradimensionate, alături de cele semnate de autori români consacrați se numără printre titlurile bestseller ale lunii decembrie.

În acest context, Editura Didactica Publishing House a pregătit pentru Crăciun un portofoliu de peste 50 de titluri, în urma unei investiții de 200.000 de euro. Aproape o treime din această investiție a fost îndreptată către cărți-eveniment, interactive, cu un format atipic, în ediție limitată.

Peste 90% dintre părinți consideră cărțile foarte importante pentru dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor, de aceea mai mult de jumătate le includ în activitățile zilnice. Mai mult, peste 80% dintre aceștia au recunoscut că achiziționează cărți de povești, acestea fiind și parte din cadourile de Crăciun,  arată datele editurii Didactica Publishing House.

„Perioada marcată de sărbători și vacanță este una foarte intensă pentru piața de carte și, în general, pe piață există o efervescență generală legată de cadouri. Prin alegerea titlurilor noi din portofoliul dedicat Crăciunului ne-am dorit să oferim cititorilor mici și mari o experiență de familie, cărți de colecție, care să rămână în bibliotecă ani la rând”, a explicat Florentina Ion, fondator editura Didactica Publishing House.

Cum arată însă top 10 al celor mai populare cărți de Crăciun în opinia reprezentanților editurii? Clasamentul este format, spun aceștia, din cărți cu un conținut interactiv, atipic, dedicat însă familiei.

  1. Crăciunul perfect al Emei: O carte plină de globuri, aventuri și iubire – Ioana Chicet- Macoveiciuc
  2. Viața și aventurile lui Moș Crăciun – L. Frank Baum
  3. Pernuța speriată și teribila întâlnire cu Moș Crăciun – Diana Tivu
  4. Crăciun cu poștașul vesel – Janet și Allan Ahlberg
  5. CuMinte de Crăciun: Cadouri surpriză pentru Ema și Eric – Ioana Chicet-Macoveiciuc
  6. Scrisori de Crăciun de la Felix – Annette Langen
  7. Tilda Șoricela – un miracol de Crăciun – Andreas H. Schmachtl
  8. Tifi Papadie salvează Crăciunul familiei – Andreas H. Schmachtl
  9. Mesajul păsărilor către inimile copiilor – Feridun Oral
  10. Aventuri de iarnă cu Max – Christian Tielmann

 

Sondajul editurii a fost realizat online, în perioada septembrie – noiembrie 2021, pe un eșantion de 1332 de părinți și 434 de cadre didactice.

Cu o experiență de peste 17 ani pe piața educațională din România, Editura Didactica Publishing House a livrat până în prezent peste 15 milioane de cărți, jocuri, reviste și resurse educative. În total, portofoliul editurii numără peste 2.000 de titluri.

La finalul lui 2020, în noul context educațional, Editura Didactica Publishing House a lansat o platformă digitală cu pachete de jocuri și activități, adaptate curriculumului național. Într-o primă etapă, acestea cuprind materiale educaționale dedicate clasei pregătitoare și elevilor din clasele I – III, realizate în parteneriat cu Edustudio Helsinki.