FacebookTwitterLinkedIn

Din 2010 încoace, sistemul francez de clasificare a hotelurilor de lux și-a adăugat încă o treaptă în jumătatea superioară a spectrului. Pentru hotelurile de cinci stele care oferă condiții excepționale clienților – de la servicii până la un confort și un lux ieșite din comun – s-a inventat distincția ,,hotel-palat”.

Click aici pentru a vedea cum arată apartamentul de 35.000 de euro.

Doar opt hoteluri-palat se află în toată Franța, iar două dintre ele sunt așezate… la altitudine, în stațiunea montană Courchevel 1850, una dintre cele mai scumpe și spectaculoase din lume.

Primul se numește Les Airelles, cu 37 de camere luxoase și 14 apartamente, iar cel de-al doilea – situat chiar vizavi – poartă numele Cheval Blanc (foto dreapta) și aparține celui mai bogat om din Europa:  Bernard Arnault, proprietarul conglomeratului Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH).

Apartamentul prezidențial din ,,Les Airelles” are o suprafață de 550 de metri pătrați și cuprinde patru dormitoare, un living, o cameră de spa, precum și multiple zone de relaxare, prevăzute cu canapele, fotolii și locuri de joacă pentru copii.

Totul este personalizat până în cel mai mic detaliu, inclusiv muzica ambientală fiind creată special pentru a se potrivi cu atmosfera de lux și confort pentru care oaspeții – în special ruși, brazilieni și francezi – plătesc nu mai puțin de 35.000 de euro pe noapte.

În cadrul hotelului există și un restaurant cu două stele Michelin, al cărui chef – Pierre Gagnaire – este renumit pentru modul inedit de a reinterpreta feluri de mâncare din bucătăria internațională.