Cautare
, Contributor

Travel |
|

Cum arată profilul românilor amatori de vacanțe exotice

Destinațiile exotice și croazierele încep să devină din ce în ce mai atractive pentru turiștii români, Dubai, Mauritius, Maldive fiind printre cele mai căutate în 2015, potrivit datelor Christian Tour.
Mauritius

În ceea ce privește un sejur în Cuba, Republica Dominicană și Mexicul, numărul celor care cer o astfel de vacanță crește cu aproximativ 15% anual. În schimb, numărul turiștilor amatori de un concediu în Dubai a crescut cu 200% în ultimii trei ani. Totodată, croazierele sunt “pe val”: din 2012 până în prezent, numărul turiștilor care achiziționează astfel de pachete – de la cele din Mediterana până la cele din Marea Nordului, Dubai și Oman – a crescut cu peste 300%.

Amatorii români de destinații exotice au vârste între 30 și 40 de ani și venituri mari spre medii, informează agenția de turism. De obicei, pentru Cuba, Republica Dominicană, Mexic, Dubai, Mauritius și Maldive optează cuplurile, acestea fiind sejururi preferate în special de cei aflați în luna de miere. Cei care aleg croazierele au de obicei venituri medii, iar vârstele lor variază între 45 și 65 de ani.

„Deși bate vara la ușă, mulți dintre amatorii de călătorii din România își caută deja vacanța de iarnă și de Revelion. Pentru a veni în întâmpinarea lor, s-au lansat primele programe Christian Tour cu pachet complet de sejur către Mauritius (de la 1583 euro/persoană/sejur de 7 nopți) și Maldive (de la 2107 euro/persoană/sejur de 7 nopți). Perioada ideală de călătorie este ianuarie-februarie 2016. În plus, dacă până acum majoritatea turiștilor români călătoreau dintr-o capitală europeană precum Frankfurt, Londra, Viena, de unde sunt chartere ale touroperatorilor externi, noi am facut grupuri compacte cu zbor din București”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Totodată, scade și prețul croazierelor, datorită grupurilor organizate cu toate serviciile incluse (bilete de avion, transfer, croazieră, ghid). La ora actuală, costul mediu individual este de 1200 – 1500 de euro de persoană, iar cel al unei croaziere cu grup organizat ajunge și la 599 euro de persoană.

„Cei mai mulți dintre clienţii noştri se arătau temători vizavi de călătoria într-o ţară îndepărtată, atât din cauza distanţei, dar mai ales din cauză că oferta de pachete predefinite de sejur în astfel de destinaţii era destul de limitată, cele mai multe produse încadrându-se în categoria «tailor made», iar turistul fiind pe cont propriu în excursia sa. În ultimii ani însă, am reuşit să concepem pachete complete de vacanţe exotice şi astfel a crescut numărul amatorilor. De asemenea, creşterea impresionantă a numărului de turişti care merg în croaziere se datorează faptului că am conceput numeroase pachete de croazieră cu pachet complet (bilet de avion, transfer la/de la port, croazieră şi ghid însoţitor)”, a mai spus Marius Pandel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii