FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul numit ,,Virtual Asukakyo”, inițiat încă din 2004, constă în recrearea virtuală a capitalei antice a Japoniei, Asuka, prin folosirea tehnologiei de realitate augmentată și a imaginilor generate de calculator.

Prima demonstraţie live a acestui proiect a fost făcută utilizând zece perechi de ochelari inteligenți  Epson Moverio BT-200.

Ochelarii Moverio, în combinaţie cu aplicația de realitate augmentată, le vor permite vizitatorilor să folosească serviciul de ghidaj virtual Kofun pentru a vedea imagini 3D ale monumentului Ishibutai Kofun şi pentru a vizualiza imagini panoramice uimitoare, generate de calculator, proiectate peste mediul real din jur.

În cadrul unui alt proiect de anvergură, Epson împreună cu alți colaboratori va folosi ochelarii pentru a reda subtitrările spectacolelor de Operă. Iniţiativa, care propune o soluţie alternativă la afişajele LCD pentru subtitrări, se va derula în intervalul 28 februarie – 2 martie la New National Theatre Opera Studio, în Japonia. Invitaţii vor putea urmări spectacolele cu ajutorul ochelarilor inteligenţi Moverio BT-200, care vor reda subtitrările fără să interfereze cu evenimentele de pe scenă.

Ochelarii Epson Moverio au un display binocular, transparent și navigare hands-free. Platforma Moverio poate servi ca bază de dezvoltare pentru noi instrumente vizuale, potrivite atât pentru clienții din mediul comercial, cât și pentru cei casnici.