FacebookTwitterLinkedIn

La evenimentul organizat miercuri seara, directorul general Thorsten Heins a prezentat un model BlackBerry cu ecran tactil numit Z10 şi un altul, Q10, ambele cu soft BB10.

Noul BlackBerry Z10 va avea un preț care pornește de la 199 de dolari și va fi disponibil din 31 ianuarie pe piaţa britanică, din 5 februarie în Canada şi din luna martie în Statele Unite. Telefonul Q10 va fi lansat în următoarele săptămâni, după cum a anunțat Heins

Compania mizează pe BlackBerry 10 pentru inversarea declinului şi revenirea la profitabilitate după ce a înregistrat o scădere a cotei de piaţă la un sfert din nivelul de acum trei ani.

Noile telefoane BlacBerry 10 intro-o GALERIE FOTO

Softul BlackBerry 10 permite utilizatorilor să îşi verifice email-urile, calendarul sau alte opţiuni fără să iasă din aplicaţia în funcţie. Noua interfaţă poate rula opt aplicaţii simultan, patru dintre ele apărând în ferestre mici pe ecran, o trăsătură pe care firma a numit-o “cu adevărat multitasking”.

În timpul demonstraţiei, oficialii companiei au arătat că noile aparate le permit utilizatorilor să “gliseze” printre aplicaţii, în loc să le închidă şi să le deschidă pe altele.

Aplicaţia BBM (de mesaje instant) va include acum atât apeluri audio, cât şi video. Există şi aplicaţia print screen.

BB in top 10 trenduri ale industriei wireless pentru 2013

Blackberry 10 va avea peste 70.000 de aplicaţii în Blackberry World app store, fiind incluse Skype, Angry Birds, Facebook sau Whatsapp. Sunt disponibile, de asemenea, melodii, show-uri TV şi filme.

Varianta Z10

* Display 1280 x 768 pixeli;

* Procesor dual core 1.5 GHz, 2GB RAM

* Spaţiu de stocare intern 16GB, poate fi extins cu un carduri MicroSD până la 32 GB

* Cameră de 8MP, full HD

Varianta Q10

Dispaly de 720×720 pixeli

Procesorul dual-core de la Qualcomm, 2GB RAM

Spaţiu de stocare intern de 16 GB, poare fi extins prin carduri MicroSD.

În trimestrul precedent, BlackBerry a livrat 6,9 milioane de smartphone-uri, portofoliul fiind format din modele BlackBerry 6 şi BlackBerry 7, aflate într-un proces de îmbătrânire.