Cautare
, Contributor

Tech |
|

Cum arată Amazon-ul lui Jeff Bezos

Iată cum arată viața la Amazon! Angajații muncesc patru zile la rând, fără să doarmă, plâng la birouri și sunt filmați constant. Sau cel puțin așa o descrie un articol publicat recent în New York Times.
amazon

În articolul din New York Times, este citat un fost angajat care a spus că:„Am văzut plângând la birou aproape fiecare persoană cu care am lucrat”. Raportul a inclus și mărturiile a 100 de foști și actuali anagajați care au spus că li s-a cerut să muncească mult și până târziu.

De asemenea, articolul arată și că angajații sunt obligați să răspundă la e-mailuri chiar după miezul nopții. În cazul în care nu o fac, ei primesc mesaje în care li se cere să răspundă rapid.

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul retailerului global, a scris într-o notă către anagajați că articol apărut în presă nu descrie „Amazonul pe care îl știe”, nefiind un mediu exigent și degradant așa cum ar fi fost descris, informează BBC.

În nota lui Jeff Bezos, angajații au fost încurajați să citească articolul și să îi trimita lui, direct, e-mailuri dacă recunosc astfel de practici șocante de management în cadrul companiei pe care o conduce.

„Articolul spune că am creat un loc de muncă lipsit de suflet, despotic, unde nu există nimic amuzant și nu se aud niciodată râsete. Din nou, eu nu recunosc deloc acest Amazon și sper că nici voi, de asemenea”, a spus el.

Șeful Amazon a punctat și că dacă ar fi așa cum s-a vehiculat, compania sa nu ar fi reușit să angajaze cei mai buni oameni dintre cei mai buni, fiindcă „piața de angajare în tech este extrem de competitivă”, iar angajații săi ar putea lucra oriunde și-ar dori.

Un reprezentat al presei de la Amazon a spus că „în timp ce noi, în general, nu comentăm știrile individuale, am văzut cum reacționează angajații de acum”. El s-a referit la o postare a lui Nick Ciubotariu, un anagajat care a spus că nu a văzut niciodată pe cineva care să plângă la birou. Ciubotariu, șef de dezvoltare a infrastructurii, Amazon.com Search Experience, a respins multe dintre cele menționate în articol pe LinkedIn. El a scris: „Nimeni nu-mi cere să lucrez nopțile. Nimeni nu îmi cere să răspund la e-mailuri noaptea. Nimeni nu îmi trimite mesaje să mă întrebe de ce nu am răspuns la e-mailuri”.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are o avere estimată la 47,2 miliarde de dolari și ocupă locul trei în topul celor mai bogați oameni din tehnologie și locul 15 în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes. El este clasat pe locul 11 privind cei mai bogați oameni din SUA.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii