FacebookTwitterLinkedIn

Munca remote a devenit una dintre activitățile principale de acasă, oferind numeroase avantaje atât angajaților, dar și angajatorilor. Cu toate acestea, chiar dacă poți lucra din confortul locuinței tale, tot este necesar să îndeplinești cu grijă sarcinile de lucru și să nu depășești termenele. Pentru toate acestea, ai nevoie de un notebook performant, care să te ajute în activitățile de zi cu zi.

Citește în continuare pentru a afla cum poți alege cele mai bune laptopuri ultrabooks pentru telemuncă, în funcție de jobul pe care-l prestezi, de buget, caracteristicile necesare, dorințele tale și modelele prezente de pe piață.

Configurație hardware de durată

Un ultrabook este esențial pentru telemuncă deoarece datorită lui vei putea duce la bun sfârșit toate taskurile pe care trebuie să le îndeplinești la job. Cu cât un laptop are o configurație hardware mai bună, cu atât îți va fi mai ușor să finalizezi sarcinile de lucru, cât și te vei bucura de produs o perioadă mai lungă de timp.

Totodată, pentru domeniile de editare fotografie, video și film, muzică, inginerie, arhitectură sau programare, vei folosi aplicații care necesită multe resurse, precum Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Steinberg Cubase, AutoCAD sau programe în care se folosesc limbaje specializate: Java, Python. Deci vei avea nevoie de un produs rezistent. 

Cu atât mai mult, în afara programului de la job, cu siguranță vei dori să folosești ultrabook-ul și pentru alte activități: jocuri video, seriale, etc.,. Astfel, iată care sunt componentele hardware la care trebuie să acorzi mai multă atenție:

– Procesorul – pentru un produs de viitor, este recomandat să investești în Intel Core i7 – i9 sau noile serii AMD.

– Placa video – vei avea nevoie de o placă grafică performantă atât pentru activitățile de la muncă, dar și în timpul liber. Cele mai bune branduri în prezent sunt nVIDIA, AMD și Intel.

– Memoria RAM – dacă îți dorești un laptop ultrabook pe care să-l folosești cât mai mult timp, atunci optează pentru o memorie RAM de minim 8 GB, 16 GB, 32 GB sau 64 GB RAM.

– Hard Disk – este recomandat să ai un laptop care să conțină atât HDD pentru un spațiu de stocare cât mai mare, dar și un SSD pentru ca programele să răspundă imediat la cerințe.

Autonomie mare chiar și acasă

Deoarece lucrezi de acasă ai întotdeauna o sursă de curent la care poți alimenta laptopul ultrabook. Cu toate acestea, este important să te bazezi pe dispozitivul tău, așa că alege unul cu autonomie mare a bateriei. 

De exemplu, dacă vrei să lucrezi de la o cafenea, îți iei laptopul cu tine în concedii, ești chemat la o conferință fizică sau pur și simplu ai o pană de curent în locuință, nu ar fi plăcut să se închidă laptopul fără vreun avertisment.

Display-ul pentru job și filme

În funcție de nevoile tale, poți opta pentru un ecran de dimensiuni mari 18 inch, mici 12 inch sau dimensiunea standard de 15,6 inch. Acesta este ușor de folosit și de transportat. Este recomandat să alegi un ecran cu rezoluție bună, precum Full HD 1920×1080 sau chiar Ultra HD. Totodată, display-ul poate avea funcții de anti-glare, de unghi de vizibilitate mare, rată de refresh bună sau timp scurt de răspuns.

Achiziționează laptopul din magazine specializate

Magazinele specializate în IT îți vor oferi suport tehnic, consultanță de domeniu, promoții și discounturi, dar și upgrade și service în cazul unei defecțiuni. Ca să poți achiziționa un ultrabook competent pentru activitățile de la job, este important să ai un sprijin care să te îndrume către cele mai bune opțiuni și să fie orientat către nevoile tale.

Laptopul pentru telemuncă va fi folosit, cu siguranță, și pentru alte activități. Deci, indiferent dacă jobul tău necesită programe ce consumă resurse sau lucrezi mai mult cu pachete office și internet, un ultrabook cu componente de viitor ar putea fi alegerea ideală pentru tine, nevoile și gusturile tale!