Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Cum alegi covorul perfect pentru hol? Top 5 sfaturi pentru cele mai bune opțiuni

Amenajarea casei este, adesea, un proiect fără dată de final, pentru că poți găsi tot timpul ceva de îmbunătățit și de înfrumusețat în căminul tău. Banalul covor din hol face și el parte din acest proces, așa că merită să-i acorzi timpul și răbdarea necesare pentru a te asigura că faci alegerea corectă. Deși pare un detaliu mai puțin important în designul casei, un simplu covor poate schimba la 180 de grade atmosfera dintr-un hol rece și întunecat! Vrei să afli cum să alegi covorul perfect pentru holul tău? Nimic mai simplu – urmează cinci sfaturi care te vor îndruma pe calea cea bună!

1. Măsoară holul cu atenție

Pentru a începe, ai nevoie doar de o ruletă. Notează lungimea și lățimea holului, măsurând din perete în perete. Ține cont că designul interior în care covorul acoperă întreaga suprafață a podelei este învechit. Așadar, scade aproximativ 10-15 centimetri din fiecare latură a holului, iar la final vei obține măsurile covorului perfect pentru holul tău!

2. Alege materialul potrivit

După ce ai stabilit dimensiunea corectă pentru covorul potrivit holului tău, este momentul să decizi asupra materialului acestuia. Ai de ales între mai multe opțiuni, fiecare cu plusurile sale:

Lâna – o fibră naturală, foarte rezistentă și durabilă, izolează împotriva frigului datorită grosimii și texturii. De asemenea, este foarte simplu de curățat.

Sisal – o altă fibră naturală, cu o textură plăcută la atingere, obținută dintr-un tip de cânepă, dar care se murdărește și se curăță destul de greu.

Seagrass sau iarba de mare –  un material destul de rezistent împotriva  petelor. Are o textură de suprafață asemănătoare cu ceara, ceea ce o face ușor de curățat și întreținut.

Iuta – deși este cea mai moale opțiune, dintre fibrele naturale, iuta nu este atât de rezistentă la uz continuu.

Polipropilena – un material artificial, dar foarte rezistent. Se pretează perfect în zone cu trafic intens, asemenea holului, deoarece se curăță și usucă foarte ușor și oferă durabilitate crescută.

3. Gândește-te la model

Acum este momentul să cauți modelul potrivit. Acesta trebuie să se fie complementar cu paleta cromatică a pereților și tavanului, dar și cu restul designului din hol. Ia în considerare și mobilierul existent, iar pentru cea mai bună alegere, ține cont de următoarele sfaturi:

Dacă pereții tăi au culori îndrăznețe, covorul nu trebuie să copleșească spațiul, cu un model la fel de “gălăgios”. Este valabil și reversul – un model colorat și dinamic se poate asorta cu brio la pereți monotoni;

Evită modelele aglomerate, care ar obosi privirea. Modelele geometrice simple funcționează cel mai bine, indiferent de stilul din încăpere;

Un model complex, dar frumos este covorul persan. Meșteșugul țesutului este o adevărată artă în Orientul Mijlociu, iar covoarele persane devin un obiect decorativ de sine stătător.

4. Stabilește culorile potrivite

Cel mai simplu mod de-a stabili paleta de culori corectă pentru covorul din hol este să apelezi la roata culorilor. Utilizează culorile complementare, adică nuanțele diametral opuse pe roată. Perechile obișnuite includ roșu și verde, portocaliu și albastru sau galben și violet. Poți folosi și nuanțe ale acestor culori, pentru rezultate la fel de satisfăcătoare. O altă modalitate de-a alege tonurile care se potrivesc cu designul interior este să mergi la culorile adiacente unei nuanțe complementare. Spre exemplu, într-un hol cu pereți crem se poate instala un covor violet, culorile punându-se în valoare una pe cealaltă. Indiferent de nuanța pe care o cauți, vei găsi în magazinele online o mulțime de covoare la preț avantajos.

5. Optează pentru grosimea adecvată

În funcție de materialul din care este produs, un covor de hol poate avea mai multe grosimi. Alege varianta potrivită pentru tine, luând în calcul felul în care îl vei folosi. Dacă ești în căutarea unui covor pentru holul de la intrare, atunci ține cont de uzura ce va rezulta din pașii făcuți cu adidași, cizme și alte tipuri de încălțăminte. Un covor gros, pufos, se va degrada mult mai repede în aceste condiții, decât unul cu fibre țesute, de maxim 1-2 centimetri grosime. În schimb, pentru holul dintre dormitor și baie, de exemplu, poți alege fără temeri cel mai alb și delicat covor, pentru că vei păși pe el cu picioarele goale!

 

Acestea au fost cele cinci sfaturi ce te vor ajuta să alegi covorul perfect, așa că nu mai rămâne decât să îți urăm spor la cumpărături!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii