Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Cum alegi corect apa micelară pentru ten acneic, sensibil sau mixt

Apa micelară este cel mai recomandat produs, în prezent, pentru curățarea tenului și demachiere. Dacă ai tenul sensibil și de fiecare dată când folosești alte produse pentru curățarea machiajului și a prafului acumulat pe față ți se irită tenul, atunci incearca apa micelara. Datorită ingredientului activ de curățare, respectiv micelele, acest produs extraordinar acționează ca un magnet pentru a atrage impuritățile, uleiul și orice altă murdărie de pe față. Astfel, nu vei mai fi nevoită să freci atunci când te demachiezi, iar tenul tău nu se va mai irita.  

 

Apa micelară conține apă purificată demineralizată, îmbogățită cu micele, niște bile mici de ulei care rămân suspendate în apă. Pe lângă proprietățile de curățare, atunci când este bine aleasă, apa micelară poate oferi beneficii suplimentare pentru tenul acneic, sensibil sau mixt. 

 

Pielea sensibilă are un dușman declarat, care îi poate face mult rău: Apa de la chiuvetă, pe care probabil și tu o folosești pentru a-ți limpezi fața, îți poate usca tenul mai ales în combinație cu săpunul. Apa micelară arată și se simte ca apa obișnuită dar, cu ajutorul micelelor, adună toată murdăria, fără a usca tenul. Având un minim de ingrediente în compoziție, apa micelară nu atacă tenul sensibil și nu produce iritații. Fiind aproape naturală, nu va afecta uleiurile secretate de piele și va oferi un plus de hidratare. Apa micelară pentru tenul sensibil poate avea adăugată glicerină, care va ajuta la accelerarea vindecării ranilor minore de pe față, inclusiv a cicatricilor. 

Pentru un ten acneic este ideală o apă micelară care ajută la reducerea excesului de sebum. În acest fel nu va mai fi favorizată apariția de coșuri sau erupții iar pielea va beneficia de o curățare blândă. 

 

Dacă tenul tău are tendințe de îngrășare, se poate ca apa micelară obișnuită să nu-l curețe foarte bine. În plus, ingredientele hidratante pe care aceasta le conține s-ar putea să facă mai mult rău decât bine. Deși o poți utiliza uneori, cel mai bine pentru tenul tău ar fi să găsești o apă micelară matifiantă. Aceasta are o formulă special creată pentru a curăța în mod eficient excesul de sebum, dar este suficient de blândă pentru a fi folosită atât pentru ochi și buze. 

 

Pentru tenul mixt, se recomandă o apă micelară cu o formulă blândă, fără parfum. Utilizând-o în mod regulat pielea va deveni moale și machiajul va fi curățat cu ușurință. Nefiind nevoie de o presiune prea mare în timpul demachierii, tenul nu se irita și va avea un aspect sănătos. 

 

Apă micelară nu trebuie confundată cu loțiunea tonică. Aceasta din urmă poate conține alcool, care curăță foarte agresiv tenul. Îndepărtând și uleiurile naturale care hrănesc pielea, loțiunea tonică poate face mai mult rău decât bine. În schimb, apa micelară este perfectă pentru toate tipurile de piele, curățând blând și lăsând pielea catifelată. 

 

Pentru zilele aglomerate, în care trebuie să alergi foarte mult într-un oraș poluat, poți arunca în geantă un pulverizator cu apă micelară, pe care să-l folosești pentru a-ți împrospăta tenul. Cu ajutorul unui șervețel, poți curăța ușor excesul de sebum și depunerile de praf de pe față, având marele avantaj că apa micelară nu trebuie clătită. Picăturile de ulei din apa micelară sunt foarte hidratante pentru a-și continua magia pe parcursul întregii zile. Deoarece nu usucă pielea și nu perturbă PH-ul natural al pielii, apa micelară este cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre curățare, demachiere și chiar îngrijirea tenului. 

 

Rutina ideală pentru un ten perfect include o curățare cu apa micelară dimineața, urmată de aplicare unei creme hidratante cu factor de protecție. Iar seara, utilizată din nou înainte de culcare, urmată de o cremă de noapte. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii