FacebookTwitterLinkedIn

Când George Daniels a inventat eşapamentul Co-Axial a bătut la uşile tuturor marilor branduri, dar nimeni nu a fost interesat. În ciuda carierei impresionante – a fost considerat unul dintre cei mai mari orologeri ai momentului, fiind capabil să construiască manual un ceas de la A la Z şi a potenţialului pe care îl avea descoperirea, oamenii din industrie nu au crezut că o asemenea creaţie poate fi produsă în serie largă. Abia în anii ’90, Nicolas G. Hayek, fondatorul grupului Swatch, a găsit resursele necesare pentru a produce eşapamentul în serie şi a achiziţionat drepturile de folosire pentru Omega. Decizie care a schimbat istoria brandului. 

În 1999, când Omega a  lansat primele ceasuri Co-Axial, nu a captat atenţia necesară, dar în ultimul deceniu compania şi-a concentrat toate eforturile de marketing în comunicarea performanţelor pe care le aduce integrarea Co-Axial-ului. Astfel, termenul s-a transformat într-o marcă înregistrată de compania ale cărei ceasuri au călătorit pe lună, au participat la Olimpiadă sau au făcut parte din lumea lui James Bond. 

Citiți mai multe în următoarea ediție Forbes Life, disponibilă din 11 noiembrie. Vă recomandăm galeria de imagini Omega.