Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cum a crescut audiența Disney Junior în doi ani de prezență în România

Disney_Junior.jpg
Disney Junior - brandul multi-platformă dedicat copiilor cu vârste între 2 și 7 ani și familiilor acestora - aniversează doi ani de prezență în România pe 1 Martie, potrivit unui comunicat de presă, preluat de Media Expres.

Disney Junior s-a clasat pe locul al doilea ca număr de telespectatori (Sursa: Kantar Media Romania / AdvantEdge All Day), fiind urmărit de 12,5 milioane de oameni cu vârstă peste 4 ani doar în anul 2013, număr corespunzând unui procent de 65% dintre românii cu vârsta peste 4 ani.

De asemenea, în rândul copiilor cu vârsta între 4-14 ani, Disney Junior a înregistrat o creştere de 0,59 puncte de rating pe segmentul Naţional (sau în creştere cu 102%) în al doilea an** faţă de primul* şi o creştere de 0,73 puncte în Urban (în creştere cu 97%), în timp ce în categoria copii 4-9 ani, a crescut cu 0,91 puncte de rating în segmentul Naţional (+116%) şi cu 1,17 puncte de rating în segmentul Urban (+98%).

„Au fost doi ani extraordinari pentru Disney Junior în România, în decursul cărora canalul a devenit rapid destinaţia preferată nu doar a copiilor, ci și a părinților lor. Ne-am bucurat să vedem că familiile românilor îndrăgesc programele noastre, ce încântă copiii prin poveştile lor. Datorită succesului uriaș înregistrat de serialele «Sofia Întâi», «Doctorița Plușica» sau «Jake și Pirații din Țara de Nicăieri», am reușit să dobândim o poziție puternică, astfel că, în scurt timp de la lansare, Disney Junior s-a clasat al doilea, imediat după fratele său mai mare, Disney Channel” – a declarat Maciej Bral, VP & General Manager Disney Channels, CEE.

Succesul Disney Junior a fost accelerat de lansarea unor seriale cheie precum „Sofia Întâi” în mai 2013 și „Doctorița Plușica” în septembrie 2012. În prezent, aceste două show-uri, împreună cu „Clubul lui Mickey Mouse” și „Jake și Pirații din Țara de Nicăieri”, se clasează în topul primelor 4 seriale preferate de copii cu vârste mai mici, generând peste o treime din audienţa Disney Junior în rândul copiilor cu vârste între 4 și 9 ani în ultimul trimestru. (Top realizat pe baza contribuţiei procentuale totale la ratingurile Disney Junior în rândul categoriei copii 4-9 ani în perioada octombrie-decembrie 2013: „Sofia Intâi” (cu o contribuţie de 9,8% la ratinguri), „Doctorita Pluşica” (o contribuţie de 8,3%), „Clubul lui Mickey Mouse” (o contribuţie de 8,1%), „Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieri” (o contribuţie de 7,8%).

Pe lângă portofoliul Disney Junior dedicat preșcolarilor, animațiile clasice marca Disney precum „Legenda lui Tarzan”, „Quack Pack”, „Goof Troop” și „Lilo & Stitch” reprezintă o parte importantă din programul Disney Junior și rezonează foarte bine în rândul unei audiențe extinse, se mai arată în comunicatul Disney, preluat de Media Expres. (Top realizat pe baza audienţei medii în rândul persoanelor de peste 4 ani, în perioada 01 ianuarie – 17 februarie 2014: „Legenda lui Tarzan” (cu o audienţă medie de 140.000 telespectatori), „Quack Pack” (129.600 telespectatori), „Goof Troop” (120.200 telespectatori), „Lilo and Stitch” (120.000 telespectatori).

În luna martie, Disney Junior lansează noi episoade din cele mai îndrăgite seriale: „Sofia Întâi”, „Doctorița Plușica”, „Atacul Artei” și „Jake și Pirații din Țara de Nicăieri”. Un episod special din „Clubul lui Mickey Mouse: Vrăjitorul din Dizz” va rula pe 1 martie la ora 10:25. Acest episod dublu îi prezintă pe Minnie și pe Pluto pe spectaculosul tărâm Dizz. Cu ajutorul unor noi prieteni, cei doi îl roagă pe minunatul vrăjitor din Dizz să le îndeplinească dorințele.

Pe 10 martie la 08.20, Jake își sărbătorește ziua de naștere în „Jack și Pirații din Țara de Nicăieri: Petrecerea aniversară a lui Jake”, cu episoade duble în timpul săptămânii şi episoade scurte precum și un episod special dedicat sărbătoritului. În data de 2 martie la ora 17.20, Disney Junior prezintă filmul „Doamna și Vagabondul 2: Aventura neisprăvitului”.

Disney Junior este o multiplatformă ce integrează toate elementele Disney destinate micuţilor preşcolari cu vârste de până la 7 ani, celor care au grijă de ei şi părinţilor.

Programele Disney Junior includ poveşti creative şi personaje care implica publicul şi transformă procesul de învăţare într-o experienţă jucăuşă prin intermediul serialelor „Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieri”, „Doctoriţa Pluşica”, „Clubul lui Mickey Mouse” şi serialul animat cu prima prinţesă copil, „Sofia Intâi”.

Disney Junior prezintă de asemenea programe produse în regiunea EMEA, precum „Poveşti despre prietenie cu Winnie the Pooh”, „Atacul Artei” şi „Henry Dragomonstru”.

Notă: Datele de audiență au ca sursă: Kantar Media Romania / AdvantEdge (All Day); 

*Anul 1 este definit de perioada 1 martie 2012 – 28 februarie 2013;

**Anul 2 este definit de perioada 1 martie 2013 – 17 februarie 2014.

Universul reprezintă toate gospodăriile. Categoria mame este definită prin femei cu vârste între 18-49 din gospodării în care există copii cu vârste sub 18 ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii