Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Fermierii români îşi vor putea monitoriza de pe smartphone cultura de porumb. Productivitatea culturii poate crește cu până la 30%

Înalta tehnologie întră şi în agricultură pentru a creşte randamentul culturilor de porumb. Platforma digitală SMART, lansată de DEKALB® în România oferă fermierilor soluții inovatoare pentru creșterea producției de porumb.
Daniel Stanciu, Monitorizare satelitara cultura

Fermierii pot beneficia de recomandări privind alegerea hibridului de porumb în funcție de tipul de sol și mediul de cultură, la densitatea optimă pentru a avea profitabilitate maximă. Productivitatea culturii poate crește cu până la 30%, potrivit datelor din centrele tehnologice DEKALB.

Cultura este monitorizată constant cu ajutorul imaginilor din satelit, care semnalează apariţia problemelor determinate de factorii externi. Pornind de la consistența vegetației verzi, imaginile din satelit pot semnala probleme privind dezvoltarea neuniformă a culturii, sau dintre cele cauzate de factori pedoclimatici, boli, dăunători sau alte accidente, ce pot apărea în perioada de vegetație. Toate informațiile sunt accesibile fermierului pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.

Soluțiile au fost testate cu rezultate foarte bune la centrele tehnologice DEKALB din Europa, unde sunt semănate anual 700 de hectare de loturi, prin utilizarea înaltei tehnologie. Aici, hibrizii de porumb DEKALB® au fost testați în toate condițiile pedologice, la diferite densități, fiind colectate peste 1.000 de observații cu date pentru fiecare hibrid. În urma rezultatelor obținute, specialiștii au creat o serie de soluții inteligente reunite sub denumirea DEKALB SMART. Tehnologia dezvoltată pentru culturile de porumb a fost testată cu succes în 2017, în 12 state europene, printre care: România, Franța, Ungaria, Spania și Italia, țări mari cultivatoare de porumb.

„ Prin utilizarea tehnologiei și a noilor soluții digitale din agricultură, fermierii pot să își maximizeze profitul, să aibă mai multă predictibilitate în privința evoluţiei culturilor și să facă o agricultură sustenabilă. DEKALB SMART îi poate ajuta să-și eficientizeze tehnologia de cultură și totodată, să îmbunătățească profitabilitatea culturii de porumb. Astfel, suntem prima companie de semințe certificate din România care aduce pe piața autohtonă o soluție personalizată în funcție de nevoile specifice fermierilor”, afirmă Octavian Chihaia, director General al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova.

Versiunea DEKALB SMART poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet, iar aplicația pentru mobil urmează să fie disponibilă în scurt timp. România este printre primele țări europene în care este lansată noua tehnologie.

„Soluțiile SMART optimizează la maximum potențialul hibrizilor DEKALB și al terenului. Practic, această tehnologie ține cont de specificul fiecărui tip de sol și oferă soluția personalizată, parcelă cu parcelă. Suntem convinși că avem acum pentru fermierii români cele mai bune soluții pentru creșterea productivității și profitabilității”, susţine Daniel Stanciu, director Marketing și Strategie al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova.

Printre primii în Europa, fermierii români îşi vor putea monitoriza, chiar de pe smartphone, toate parcelele de porumb și vor şti tot ce apare în teren, indiferent de locul unde se află. Sunt disponibile două pachete ale soluției DEKALB SMART: Freemium și Silver.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii