Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Cultura cafelei vieneze este promovată la Bucureşti

Austrian Airlines promovează Viena la Bucureşti. Cultura cafelei vieneze este prezentată în cadrul pop up cafe-ului “Café Viena”, deschis la Beans&Dots din Palatul Universul.
Cafe Viena

Între 5 și 11 decembrie, un barista austriac susţine workshop-uri pentru a-i învăţa pe cei interesaţi cum să prepare cocktailuri din cafea. Este prezentată o varietate de arome: Wiener Melange, Franziskaner, Einspänner, Maria Theresia și Fiaker.
Din 2011, cafenelele tradiționale vieneze au intrat în patrimoniul UNESCO. Capitala Austriei are 2.638 de cafenele, potrivit Camerei de Comerț Vieneze. Dintre acestea, aproximativ 100 sunt parte din patromoniul cultural UNESCO. Pe lângă marea varietate de cafele, patiserie, precum și ziare internaționale, cafenelele vieneze sunt faimoase pentru mesele cu blat de marmură, scaunele Thonet, suportul special de ziare și candelabre.
Cafeaua este parte din tradiția Austrian Airlines, operatorul național al Austriei oferind pasagerilor de la clasa business, pe zborurile dinspre și către Viena, serviciul „cafenea deasupra norilor”.
Pentru afaceri ori leisure, românii călătoresc tot mai des la Viena. Statiticile oficiale arată că din 2007 până în 2017, numărul înnoptărilor a crescut de la 229.598 la 308.759 anual. Compania aeriană estimează că unul din doi români care vizitează Austria călătorește cu Austrian Airlines.
Datorită cererii în creștere de pe piața din România, Austrian Airlines a decis utilizarea unor aeronave mai mari, de tipul Embraer 195 și Airbus 320. Prin urmare, în ultimii cinci ani, numărul pasagerilor a crescut cu aproximativ 10%. Austrian Airlines are până la cinci zboruri zilnice de la București către Viena. Operatorul aerian conectează, de asemenea, Viena cu Sibiu și Iași de șase ori, respectiv cinci ori pe săptămână în sezonul de iarnă 2018-2019.
Datorită poziției geografice favorabile și istoriei Austriei, aeroportul Vienna Schwechat este punctul de legătură între Est și Vest. Aproape 120 de zboruri zilnice dintre cele 400 duc către Europa Centrală și de Est. Cu o echipă formată din 7.000 de persoane, de 58 de naționalități, compania transportă anual aproape 12 milioane de pasageri. Din 2009 este parte din Lufthansa Group. Este, de asemenea, membru al Star Alliance, prima alianță globală a companiilor aeriene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii