Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Cultivatorii de roșii sunt nemulțumiți pentru că guvernul le-a tăiat subvențiile

În Mehedinți, câteva sute de cultivatori de legume sunt nemulțumiți de decizia Guvernului de a nu mai acorda subvenții pentru acest sector, informează RADOR.
tomate

Câteva sute de legumicultori din Mehedinți au beneficiat în ultimii ani de subvenția pentru cultivarea de tomate în solarii. Cu cei 3.000 de euro oamenii şi-au mărit spațiile de producție, le-au modernizat, au asigurat încălzirea ori au cumpărat material genetic de calitate, notează RADOR.

Vestea primită anul trecut că subvenția nu va mai fi acordată a fost una cum nu se poate de proastă pentru ei. Oamenii sunt nemulțumiți că în loc să fie extins la alte legume, guvernanții au luat decizia să taie complet ajutorul de stat. Asta înseamnă că legumicultura românească se va prăbuși și mai mult, spun cei care lucrează în sector.

Conform unor date statistice, în condițiile în care roșiile erau subvenționate, România a importat în anii trecuți peste 80 de milioane de kilograme de tomate anual. 

Turcia, Italia, Spania și Germania sunt principalele state din care România importă roșii, dar s-a ajuns să se aducă tomate chiar și din Albania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii