Cautare
, Contributor

Travel |
|

Culorile Magrebului

Descoperi orașul Marrakech pentru a reveni; dar poate că acest lucru e valabil pentru întregul Maroc. Niciun sejur nu este îndestulător, mereu lași în urmă ceva după care tânjești, căci locurile și oamenii de aici au un farmec aparte.
marrakech-hotel-exterior-day

În Marrakech, a găsi un hotel de lux care să răspundă celor mai înalte, ba chiar extravagante așteptări nu este deloc dificil. În Magreb, ospitalitatea este ridicată la nivel de artă, iar turismul de lux este extrem de bine dezvoltat. Mai adaugă un lucru: Marocul este una dintre puținele țări în care Primăvara Arabă nu a dus la destabilizarea climatului social; e adevărat, ca pretutindeni în nordul Africii, prudența rămâne atitudinea recomandată.

O oază aproape de inima orașului

Fie că te afli într-unul dintre orașele marocane intens vizitate, precum Marrakech, Casablanca ori Rabat, sau în cele care cunosc un nou avânt turistic, cum e cazul Fezului și Tangerului, în care mulți străini cumpără și restaurează case tradiționale, atmosfera rămâne mereu seducătoare. De data aceasta am ales Marrakech-ul, faimos pentru hotelurile sale de lux. Sunt prezente aici marile branduri recunoscute pentru calitatea serviciilor de cazare și de spa și pentru oferta gastronomică – Fairmont Royal Palm, Four Seasons Resort, Radisson Blu, Le Méridien, Sofitel Lounge and Spa. Unii vor prefera poate boutique-hotelurile de tip vilă, adăpostite în vaste grădini luxuriante, sau experimentarea unui sejur de răsfăț într-un palat în toată puterea cuvântului.

Situat în apropiere de Jardins de l’Agdal și de marile circuite de golf Ryads al Maaden Médina și Royal Marrakech, Hotelul Mandarin Oriental se află într-o zonă privilegiată. Are maiestuozitatea unui imens riad, construcţie ce îmbină luxul vilelor romane cu șarmul exotic al nordului african. Grădinile, piscinele, pavilioanele și livezile sale sunt dispuse pe mai bine de douăzeci de hectare; cadrul luxuriant face ca Mandarin Oriental să poată fi considerat o adevărată oază, în care ești izolat de freamătul orașului, fără a te îndepărta prea mult de el: centrul Marrakech-ului se află la doar cinci minute distanță.

Extravaganțe

Condițiile de cazare sunt de-a dreptul fabuloase. Lanțul Mandarin Oriental este recunoscut pentru standardul înalt al serviciilor și pentru gustul pentru opulență. Dacă vii în vacanță cu un grup mai mare de prieteni, te poți caza în penthouse, spațiu constituit din trei apartamente, cu o capacitate de opt locuri, cu hammam, terase și piscine proprii. Prețurile pentru un sejur de șapte zile sunt, e drept, exorbitante. Rezervând doar unul dintre cele trei apartamente care compun penthouse-ul, vei plăti ceva mai mult de 6.500 de euro. Pentru aceeași perioadă, prețul unui apartament cu piscină infinită ajunge la 14.000 de euro, iar cel al unei vile private, la 16.000! Desigur, în Marrakech, Mandarin Oriental nu este singurul hotel cu astfel de tarife. Ne putem întreba care să fie prețul corect pentru luxul oferit, însă felul în care evaluăm serviciile, cadrul și panorama unei astfel de proprietăți rămâne profund subiectiv. Tocmai de aceea nu voi insista asupra facilităților puse la dispoziție de Mandarin Oriental Marrakech.

Savori berbere și excursii peste dune

Dacă ești pentru prima dată în oraș, iată câteva recomandări privitoare la lucrurile pe care nu trebuie să le ratezi. Prima pe lista noastră este excursia pe cămile în deșert, către Merzouga, de exemplu. Călătoria durează trei zile și include vizite în sate berbere, la situl UNESCO
Aït-ben-Haddou, experimentarea bucătăriei tradiționale. Îți poți rezerva un sejur la Agadir, în care să iei lecții de surf de la profesioniști sau poți face o excursie de o zi la portul Essaouira. Iar acestea sunt doar trei dintre destinațiile populare printre turiștii cazați în Marrakech; rămân multe altele de descoperit.

Variantele de recreere și atracțiile de care te poți bucura fără a părăsi orașul sunt și ele extrem de diverse. Poți face un tur al souk-urilor sau un altul, cu trăsura, prin grădinile orașului. Îți recomand o vizită în vechiul cartier evreiesc, ridicat în secolul al XVI-lea de sultanul Moulay Abd Allah al-Ghalib chiar în apropierea palatului său. Sau să iei lecții de gătit cu un chef marocan; la întoarcerea acasă îi vei impresiona pe prieteni cu talentul tău de a da bucatelor noi savori. Învăluit în aromele şi culorile sale, Marrakech-ul se descoperă mereu surprinzător cu fiecare souk, muzeu sau riad pe care îl vizitezi, cu fiecare experienţă căreia te deschizi.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii