FacebookTwitterLinkedIn

În afară de alegerea potrivită a obiectelor de mobilier pentru bucătăria ta, la fel de importantă este și paleta de culori, esențială în amenajarea acestei încăperi. Îți plac nuanțele vesele? Îndreaptă-ți atenția către culorile pastelate, care oferă luminozitate și senzația de spațiu mărit.

În schimb, dacă ți se potrivesc nuanțele întunecate și se încadrează perfect în decorul bucătăriei, nu ezita să alegi negru, albastru sau gri, fie că vorbim despre un perete sau mici accente care pun camera în evidență.

Iată cum poți reîmprospăta una dintre cele mai iubite încăperi din casa ta, cu ajutorul culorilor potrivite!

Gândește-te la atmosfera din bucătărie

Ce atmosferă vrei să reflecte bucătăria în care gătești și iei masa? Aceasta este întrebarea de la care trebuie să pornești, pentru a alege culorile potrivite. Vrei să transformi bucătăria într-o încăpere cu atmosferă caldă? Alege nuanțe deschise pentru pereți, dulapuri și rafturi. Pentru o bucătărie modernă, în nuanțe închise, negrul și albastrul devin aliați de nădejde pentru un spațiu cu influențe reci. În acest caz, ți se potrivesc atât dulapurile în nuanțe închise, cât și scaunele în aceeași nuanță, pe care le poți găsi pe https://www.scauneonline.ro/scaune-de-bucătărie.

Fii creativ, pentru că opțiunile în materie de culori sunt nelimitate! În afară de nuanțele pentru pereți, mobilă și obiecte de decor, poți opta pentru varianta tapetului rezistent la umezeală, în culori simple sau multiple.

Alege culorile care se potrivesc în bucătăria ta

Probabil te întrebi care sunt nuanțele pe care le poți alege în bucătărie, pentru o încăpere care te reprezintă. Iată câteva dintre alternative:

  • Albastrul marin, potrivit nu doar pentru baie, ci și pentru bucătăria cu mobilă deschisă la culoare, precum gri, alb sau crem. În plus, albastrul este o nuanță care te liniștește și care aduce un plus de prospețime unui spațiu.
  • Pentru bucătării, nuanțele de galben sunt la fel de populare. Fiind culoarea bunei dispoziții, galbenul oferă bucătăriei un design luminos și extrem de delicat.
  • Ai o bucătărie spațioasă sau ești atras de nuanțele închise? Optează pentru negru, care aduce eleganță și bun gust.
  • Cele mai populare nuanțe pentru bucătărie sunt cele de bej, prezente atât pe pereți, cât și pe dulapuri, mese și accesorii.
  • Ești adeptul unei bucătării clasice? Vopsește pereții în alb, nonculoare care demonstrează curățenie și se asortează excelent cu orice mobilă de bucătărie. În plus, albul creează senzația unui spațiu mai mare, lucru de luat în calcul atunci când nu ai la dispoziție un spațiu generos. Pentru adepții minimalismului, albul este recomandat atât pentru pereți și mobilă, cât și pentru podea.
  • În afară de bej, tonurile de gri se află pe lista nuanțelor populare pentru bucătărie. Totodată, griul poate fi ușor accesorizat alături de alb sau cu nuanțe intense.
  • Pentru amatorii culorilor aprinse, există două soluții de luat în considerare pentru bucătărie – verde și roșu intens. Verdele este popular în special pentru pereți, însă poate fi folosit și pentru blaturile de bucătărie sau pentru accesorii și corpuri de iluminat. În ceea ce privește roșul, nuanța este ideală pentru o bucătărie care inspiră curaj și îndrăzneală. Dacă roșul ți se pare o culoare mult prea intensă, alege-o pentru un singur perete și accesorizeaz-o cu nuanțe neutre de gri sau crem.

Bucătăria este o încăpere specială din locuința fiecăruia, de aceea trebuie amenajată în funcție de preferințe și personalitate. Alege nuanțele care se potrivesc spațiului și transformă încăperea într-una primitoare!