FacebookTwitterLinkedIn

În primăvara acestui an, Culiţă Tărâţă, proprietarul companiei TCE 3 Brazi, a decis să îşi împartă afacerea începută în urmă cu 20 de ani celor trei fii ai săi.

Nu se va retrage din firmă, ci a decis doar să le acorde copiilor mai multe responsabilităţi. Totodată, poate fi şi o mişcare politică, omul de afaceri fiind deputat în Parlamentul României. Astfel, după cum declara Tărâţă în acel moment, fiul cel mare, George, se va ocupa de compania TC Compil Impex, cu activităţi în prelucrarea lemnului.

Fiul mijlociu, Culiţă, care a absolvit ASE-ul, urma să preia managementul staţiunii Durău, unde omul de afaceri a deschis de curând un hotel de patru stele, iar cel mai mic dintre fii, Mihai, care a terminat Agronomia, urma să preia partea de agricultură. 

Alături de soţia sa, Elvira, Culiţă Tărâţă a început afacerea din agricultură cu câteva hectare de teren agricol şi 100 de oi. La doi ani dupa prima recoltă, pentru a creşte valoarea businessului, a pus pe picioare ferma de animale, sectorul de abatorizare şi de prelucrare a laptelui şi a cărnii. De altfel, compania a fost gândită tot timpul ca o afacere de familie. Chiar şi numele grupului de firme indică acest lucru. El este format din iniţialele celor doi soţi, iar cei trei brazi sunt copiii cuplului Culiţă şi
Elvira Tărâţă.

În prezent, companiile celor doi administrează circa 65.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei şi în judeţul Neamţ, şi deţin aproximativ 2.500 de bovine, 10.000 de oi şi 20.000 de porci.