Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Cuba va colabora cu Iranul la dezvoltarea şi testarea unui vaccin împotriva Covid-19

Cuba și Iran vor colabora în vederea dezvoltării și testării unui nou vaccin pentru COVID-19.  
vaccinare covid

Cuba a semnat un acord cu Iranul care prevede transferul de tehnologie pentru vaccinul său anti-Covid-19 şi efectuarea de studii clinice de fază finală pentru acesta în republica islamică, transmite Reuters.

Această sinergie va permite ambelor ţări să avanseze mai rapid în imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2”, a anunţat Institutul de vaccinuri Finlay din Cuba pe contul său de Twitter.

Ambele ţări sunt supuse unor sancţiuni americane dure, care interzic companiilor farmaceutice străine să facă afaceri cu ele. Atât Cuba cât şi Iranul se confruntă cu deficite de fonduri.

Iranul a început studii clinice cu primul său vaccin împotriva Covid-19, în timp ce Cuba are patru vaccinuri candidate testate în faza clinică. După ce se va încheia studiul pentru cel mai avansat vaccin cubanez, Soberana (Suveranitate) 2, acesta va fi testat pe 150.000 de persoane din Havana, au anunțat autorităţile.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, a fost citat de presa iraniană spunând că 50.000 de voluntari vor fi recrutaţi pentru a efectua studiile clinice de fază a treia.

Ministrul de Externe al Iranului, Javad Zarif, s-a declarat ”impresionat” de realizările biotehnologice ale vechiului său aliat Cuba în lupta împotriva COVID-19, în timpul unei vizite la Havana, efectuată în cadrul unui turneu din America Latină, în noiembrie anul trecut.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii