Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Cu traderii departe de birouri, băncile aduc regulile de supraveghere în case

În această nouă eră în care se lucrează preponderent de acasă, industria financiară ia măsuri de supreveghere a bancherilor pentru a preveni acțiuni greșite.  
 aboneaza-te
trader bancher tranzactii banci

Traderii din firme precum Barclays Plc trebuie să certifice că lucrează în camere separate. Bancherii Morgan Stanley folosesc laptopuri unde orice acțiune este înregistrată, iar creditorii, inclusiv cei de la NatWest Group Plc, necesită actualizări zilnice de locație de la traderi și înregistrează apeluri video, relatează Bloomberg.

Odată cu măsurile de carantinare care străbat Europa, astfel de monitorizări nu vor dispărea prea curând.

Pandemia a forțat bancherii să învețe să lucreze de acasă, dar regulile de monitorizare nu au dispărut, ci s-au mutat din birou în sufrageria lor.

„În viitor, biroul și munca de la domiciliu ar trebui să fie echivalente”, a declarat Julia Hoggett, directorul de supraveghere de la Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie.

Miza băncilor este mare. Tranzacționarea din interior, manipularea și utilizarea necorespunzătoare a conturilor proprii sunt riscuri ridicate atunci când dealerii sunt singuri acasă.

Având în vedere că birourile din întreaga lume vor rămâne mai mult goale, sub restricții mai stricte Covid-19, monitorizarea personalului la distanță este o provocare. În Marea Britanie, unde aproximativ 1,1 milioane lucrează în finanțe, oficialii guvernamentali au cerut personalului de la birou să lucreze de acasă timp de șase luni.

Alertele de supraveghere a comerțului au crescut cu peste 600% pentru unii participanți la piața mondială în primele trei luni ale anului, la debutul pandemiei, potrivit datelor de la Greenwich Associates.

Firmele înregistrează fiecare conversație și cern e-mailurile corporatiste. La multe bănci, inclusiv la NatWest, traderii pot plasa comenzi numai dacă solicitarea clientului provine de la un dispozitiv autorizat.

„Dacă tranzacționați electronic, acesta trebuie să fie prin canale de comunicare autorizate care pot fi reținute și auditate”, a spus Adam Palmer, partener la ACA Compliance Group, specializat în conformitate.

Munca de acasă în bănci

Însă munca la distanță aduce probleme greu de evitat de la tineri care lucrează cu colegii de cameră de la diferite bănci și până la cupluri care nu pot să nu audă ce vorbește partenerul la telefon.

„Majoritatea băncilor s-au adaptat la munca de acasă dintr-o perspectivă a continuității afacerii, dar există încă probleme din partea conformității”, a spus Erkin Adylov, fondatorul Behavox Ltd, care vinde programe de învățare automată pentru a detecta abaterile.

În lipsa unui vaccin, cheltuielile cu tehnologia de supraveghere vor crește la aproximativ 1,5 miliarde de dolari la nivel global anul viitor, potrivit unei estimări a Greenwich.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii