Cautare
, Contributor

consultant de imagine în echipa designerului Alessandro Martorana și trainer de „small-talk” în cadrul unui proiect care formează specialiști în vânzări, management și comunicare.

Modă |
|

Cu geanta la vedere

O geantă în care să îți cari lucrurile nu te face mai puțin bărbat. Buzunarele umflate cu portofele și chei sunt o soluție de avarie pentru situațiile în care a sunat alarma de incendiu și apuci din casă tot ce crezi că îți trebuie până când pompierii își termină treaba. Pentru restul persoanelor care se gândesc măcar puțin la ținută există câteva tipuri de genți pe care oricine ar trebui să le aibă în garderobă.
WP1V4917

Alegerea unei genți devine o decizie prin care trecem măcar atunci când realizăm că trebuie să ținem laptop-ul cu noi peste tot. Așa începe studiul “obiectelor” pe care le-am respectat întotdeauna la femei dar nu am crezut că o să devină investiție și pentru noi. Filozofia e simplă: gențile de calitate sunt simple și au culori simple. Modelele de calitate sunt din piele sau, oricum, din materiale de calitate. Prețul unui produs bun este, în mod sigur, mai mare decât am fi dispuși să cheltuim. O geantă de calitate, de care o să ne bucurăm pentru mulți ani, costă aproximativ cât o pereche de pantofi de calitate. Și da, atât trebuie să coste!

Servieta a moștenit rolul „cărăușului“ de fiecare zi, potrivit utilizării intense de la birou. Doar că, pe măsură ce laptop-ul a luat locul teancurilor de dosare, servieta masivă cu structură rigidă și eventual cifru a rămas mai aproape de lumea muzeelor. Atât timp cât nu trebuie să plătiți o răscumpărare de un milion de euro sau nu sunteți atât de dornic să imitați vreo scenă din Nea Mărin Miliardar, ar fi bine să vă limitați la o servietă în care intră un laptop și o agendă. Materialul ales depinde de tipul ținutei pe care o adoptați zilnic și mediul în care o transportați. Sunt interesante și unele soluții în care servieta este din bumbac gros, de genul denim, sau poliester. De preferat, însă, este pielea neagră sau maro închis pe care să o puteți asorta la fel de ușor unui costum sau unei ținute smart-casual. Mai mulți producători oferă acum un substitut pentru pielea naturală care este, de cele mai multe ori, o soluție interesantă și mult mai rezistentă.

Geanta de călătorie (numită și weekender) are farmecul ei și este o declarație de stil față de „convenționalul” trolley pe care îl folosești oricum atunci când călătorești cu avionul. Weekender-ul este destul de încăpător pentru hainele care îți trebuie în două zile la munte sau la mare și pe care nu ești obligat să le păstrezi „călcate la dungă”. În funcție de cât de pretențios te simți, poți alege o geantă din bumbac, amestec de cașmir cu lână, canvas sau piele. Pentru un model de calitate, detaliile exterioare, cum ar fi mânerele, prinderile sau întăririle de la colțuri sunt din piele. În interior există o căptușeală și o schemă minimă de partiționare. Hainele se așează cu grijă și, suprinzător, se vor păstra mai bine decât ai fi crezut. O poți „arunca” fără probleme în portbagaj și purta cu mândrie prin holul oricărui hotel. Dacă însă te gândești să o iei și la sală, umflând-o cu prosoape și pantofi sport, atunci mai gândește-te o dată. Tocmai datorită detaliilor „prețioase”, weekender-ul rămâne un status pentru o scurtă ieșire din oraș. Pentru rolul ingrat al însoțitorului la sală există gențile din poliester, pe care le găsești cel mai ușor la furnizorii de echipamente sportive.

Ghiozdanul are viață și dincolo de porțile școlii. Dacă te știi o fire mai practică, atunci poți avea un ghiozdan (rucsac) din piele, pe care să îl porți ușor pe umăr. Un model de calitate se recunoaște prin finisarea detaliilor și partiționarea utilă din interior. Ca să aibă legătură cu ideea de stil, ghiozdanul nu trebuie să aibă logo-uri pe el (uită cadourile primite la conferințe) și nici amestecuri ciudate de materiale. Ghiozdanul are un frate și mai comod, descris ca „geanta poștașului”. Din păcate sau din fericire, așa cum ți-o spune și numele, ar fi mai bine să rămână poștașilor și cel mult elevilor.

Borseta vine din vremea „domnilor” obligați să poarte mulți bani cu ei. Se mai întâlnește și în prezent la bărbații mai în vârstă și nu este pe lista obiectelor interzise. Ceea ce însă nu se potrivește cu ideea de stil este borseta petrecută peste mijloc, pe care turiștii americani au ridicat-o la rang de artă. Nu contează materialul, nici măcar dacă este cusută cu fir de aur. Borseta care se poartă în mână atunci când chiar trebuie este din piele neagră sau maro închis și are accesorii – în special fermoare – de cea mai bună calitate. Acele modele care contează și care rimează cu ținutele stilate au un preț invers proporțional cu dimensiunile.

Pentru sezonul de vară – în care numărul portofelelor, al telefoanelor și al cheilor ar provoca fără efort rupturi de buzunare – există opțiunea unei genți de umăr mult mai mici decât servieta și un pic mai mari decât „borseta bunicului”. În niciun caz însă, nu trebuie să cazi pradă acelui model de „man purse” din fâș (poliester), foarte subțire și cu un logo cât mai vizibil în ton cu inscripția „made in RPC” de la interior. O „gentuță de umăr” își va trăi viața purtată mai mult în mână și în niciun caz nu îți va sta prea bine dacă o petreci peste umăr în diagonală, amintind de vreo uniformă de ofițer din Bucureștiul interbelic. Ca probă a dimensiunii, ar trebui, la nevoie, să poată găzdui un aparat de fotografiat de mici dimensiuni.

Un detaliu mai puțin vizibil dar prețios pentru ținuta unui domn este geanta în care își poartă cu mândrie articolele de baie – necessaire-ul. Deși în cea mai mare parte din viață acest model de geantă trăiește în valize sau prin dulapuri, calitatea unui produs frumos va spune foarte multe despre tine. În general este acea investiție pe care o faci cu gândul la imaginea ta sau pe care o aștepți cadou de la persoana iubită. Pentru că meriți!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii