Cautare
, Forbes Staff

Telecom |
|

Cu ce specificații vine noua serie de smartphone-uri lansată de Huawei, Mate 20

Chinezii de la Huawei, al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, după Samsung, au lansat săptămâna aceasta, la Londra, seria de smartphone-uri Huawei Mate 20. Cu ce specificații vine noua gamă?
MATE 20 PRO4

Seria Huawei Mate 20 este alimentată de cel mai performant procesor de până acum – Kirin 980. Creat pe o arhitectură de 7 nanometri, acesta include puternicul Cortex-A76 și GPU-ul Mali-G76, ce oferă performanțe îmbunătățite. Totodată, smartphone-urile au încărcător Huawei SuperCharge, de 40 W, care permite o încărcare de 70% în 30 de minute și funcția de încărcare rapidă wireless de 15 W.

Sistemul Matrix Camera include obiectivul Leica Ultra Wide Angle și permite utilizatorilor nu numai să capteze imagini cu o perspectivă mărită, ci și fotografii macro spectaculoase. Noul sistem Matrix Camera adoptă un design avangardist, dispus în patru puncte. Seria Huawei Mate 20 pune la dispoziția utilizatorilor interfața EMUI 9, bazată pe sistemul de operare Android P, cu ajutorul căreia utilizatorii se vor putea bucura de toate funcțiile telefonului.

Seria cuprinde patru modele: Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X și PORSCHE DESIGN Huawei Mate 20 RS. Acestea sunt disponibile în diverse versiuni cu ecrane de 6.39, 6.53 sau 7.2 inchi.

„Smartphone-urile reprezintă o cale de acces extrem de importantă către lumea digitală. Seria Huawei Mate 20 este concepută pentru a fi cel mai bun partener („mate”) al utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea să aibă la vârful degetelor cea mai nouă tehnologie, care să le ușureze activitățile cotidiene prin intermediul inteligenței artificiale, duratei de viață de neegalat a bateriei și a unei camere foto extrem de performante”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer BG.

Procesorul încorporat în smartphone-uri joacă un rol determinant în performanța și eficiența acestora. Având la baza cea mai noua tehnologie construită pe structura de 7 nanometri, procesorul înglobează 6,9 miliarde de tranzistori pe o suprafață extrem de redusă.

Kirin 980 este primul procesor dotat cu tehnologie Dual-NPU care îi conferă o capacitate sporită de procesare a inteligenței artificiale, pentru a susține din punct de vedere al performanțelor toate aplicațiile dezvoltate în jurul acestei tehnologii inovatoare.

Huawei Mate 20 Pro poate susține viteze de 4.5G LTE Cat. 21 standard, care atinge viteze de descărcare de până la 1,4 Gbps.

Huawei Mate 20 Pro încorporează o baterie de 4200 mAh, tehnologia Huawei Wireless Quick Charge la puterea de 15W, dar și încărcarea inversă wireless, care permite dispozitivului să funcționeze exact ca o baterie externă pentru alte dispozitive compatibile.

Având la baza tehnologia sistemului de camere al HUAWEI P20, sistemul foto al seriei HUAWEI Mate 20 are un obiectiv Leica Ultra Wide Angle, capabil să confere o perspectivă mai largă și să dea un efect tridimensional imaginilor. Noul sistem de camere beneficiază și de funcția macro, ce redă imagini clare ale obiectelor plasate la o distanță de aproximativ 2,5 cm față de obiectiv. Lentila ultra-wide și funcția macro completează setul de caracteristici ale camerei triple Leica, ridicând-o la nivelul unui dispozitiv foto dedicat.

Huawei Mate 20 Pro este echipat cu o cameră principală de 40 MP, o cameră cu lentilă Ultra Wide Angle de 20 de MP și una de 8 MP. Împreună, lentile se ajustează pe o gamă largă de lungimi focale, echivalente cu performanța unui obiectiv cu zoom 16-270mm, capabile să redea imagini care concurează cu cele realizate de camerele foto dedicate.

Totodată, seria Huawei Mate 20 încorporează funcția video AI Portrait Color. Cu ajutorul inteligenței artificiale, camerele pot izola personajele care apar într-un clip și pot estompa culorile din jurul lor, pentru o evidențiere dramatică. În plus, AI Spotlight Reel identifică clipurile cu o temă comună și generează automat un montaj de 10 secunde.

Huawei Mate 20 Pro este dotat cu 3D Face Unlock, funcția fiind capabilă să recunoască un utilizator în mai puțin de 0,6 secunde și are o rată de eroare de sub 1 / 1.000.000. Folosind sistemul 3D Camera Depth Sensing, situat în partea din față a telefonului, acesta poate identifica exact caracteristicile faciale ale unei persoane, fiind capabil să recunoască inclusiv detalii minore. Pe lângă autentificarea utilizatorului, suita de senzori facilitează o serie de noi efecte ce pot fi aplicate oricărei fotografii de tip portret.

Seria HUAWEI Mate 20 funcționează cu ajutorul EMUI 9.0, o interfață inteligentă bazată pe sistemul de operare Android P. Datorită inteligenței artificiale, care înglobează algoritmi de auto-învățare, a unui sistem integrat de alocare a resurselor și a unui sistem Android optimizat, EMUI 9.0 își păstrează performanțele ridicate, chiar și pe parcursul folosirii îndelungate a telefonului.

De asemenea, cu ajutorul inteligenței artificiale, dispozitivele seriei HUAWEI Mate 20 pot să identifice anumite obiecte și, de exemplu, pot estima și afișa numărul de calorii ale anumitor preparate sau produse. Utilizând 3D Live Object Modeling, utilizatorii pot crea un avatar digital, care se poate mișca și care poate interacționa cu aceștia. Huawei Mate 20 Pro este curbat de-a lungul tuturor celor 8 laturi.

Huawei Mate 20 Pro este disponibil și în varianta de culoare verde smarald. În România, Huawei Mate 20 Pro este deja disponibil pentru precomandă la partenerii autorizați.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii