Cautare
, Contributor

Tech |
|

Cu cât va crește piața de servicii de cloud computing din România în acest an

Valoarea pieței de servicii de tip cloud computing din România va depăși 150 de milioane de euro până în 2017, potrivit estimărilor Euroweb.
cloud.jpg

„Gradul de adopţie în România al serviciilor cloud era sub 10% în 2013, însă, în următorii ani, ne așteptăm la o creştere semnificativă, ținând cont de faptul că se va da undă verde la fondurile europene, pentru perioada 2014 – 2020. Estimăm o creștere semnificativă a cererii din partea firmelor mici şi a instituţiilor publice, odată ce Comisia Europeană a stabilit regulile de finanţare a proiectelor din IT în 2014”, spune Nazmi Çağlar Bölük, CEO Euroweb România.

Reprezentantul companiei susține că sectorul public se orientează către tehnologia cloud computing din mai multe motive: în primul rând, reducerea costurilor și creșterea semnificativă a eficienței muncii în cadrul administrațiilor. „În plus, adoptarea unor astfel de tehnologii permite realizarea facilă a unor sisteme orientate pe funcționalitate și pe nevoia cetățeanului pentru o interacțiune eficientă cu administrația publică”, mai arată Euroweb.

În ceea ce privește nivelul utilizatorilor individuali lucrurile se schimbă. „Numărul celor care găsesc foarte utile activitățile în cloud este din ce în ce mai mare, fapt ce denotă încrederea oamenilor în această piață și conduce automat la maturizarea a tot ce se creează și se utilizează în sistem cloud”, spune Nazmi Çağlar Bölük.

Euroweb România este jucător pe piața locală de telecomunicații. Compania este specializată în furnizarea de soluții de busines IT&C dedicate segmentului B2B.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii