Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Cu cât extinde IFC linia de finanțare acordată Bancpost

International Finance Corporation (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale, a extins linia de finanțare acordată Bancpost cu 20 de milioane de dolari, fondurile urmând a fi utilizate pentru susținerea activității de import - export a companiilor locale.
bani.jpg

Astfel că, Bancpost a ajuns la un plafon de 80 de milioane de dolari în cadrul Programului de Finanțare a Comerțului Global (Global Trade Finance Program – GTFP), dedicat consolidării piețelor emergente în comerțul internațional prin acordarea de garanții parțiale sau totale pentru tranzacțiile comerciale.

Bancpost s-a alăturat Programului de Finantare a Comertului Global în 2010, iar în decursul celor cinci ani IFC a majorat de mai multe ori palfonul liniei de finanțare a comerțului internațional pentru Bancpost.

România a devenit membră a IFC în 1990 și de atunci acesta a investit în țară peste 2,2 miliarde de dolari. Strategia IFC pe piețele financiare dn Europa Centrală și de Sud este de a colabora cu băncile sistemice cu scopul de a susține creșterea economică și crearea de locuri de muncă. IFC depune eforturi pentru a oferi acces la finanțare întreprinderilor mici din regiune.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat.

Bancpost a înregistrat un profit net de 34,6 milioane lei în primul semestru (S1) din 2015, în creștere cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii