Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Cu cât a crescut stocul de birouri din Bucureşti în 2012

Magheru One, Bucureşti
Anul trecut au fost livraţi, pe piaţa bucureşteană, 100.000 de metri pătraţi de spaţii moderne de birouri, stocul total ajungând astfel la 2,2 milioane de metri pătraţi, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Nivelul livrărilor a fost mai mic cu 25% în comparaţie cu 2011 şi cu 64% mai redus faţă de cel înregistrat în 2010.

În ultimul trimestru al anului trecut au fost livrate două clădiri de birouri, care au adăugat numărului total de spaţii livrate aproximativ 19.000 de metri pătraţi.

Află câţi metri pătraţi de birouri au fost tranzacţionaţi în 2012

AFI Group a finalizat prima fază a proiectului AFI Business Park, iar Unicredit şi-a mutat operaţiunile într-o clădire „build to suit” cu o suprafaţă închiriabilă de 15.000 de metri pătraţi, construită de compania Bog`Art, deţinută de omul de afaceri Raul Doicescu.

13 pentru 2013: De ce merită să urmăriţi în acest an activitatea lui Raul Doicescu, constructorul de birouri

Alte clădiri livrate oficial în 2012 au fost Bucharest Tower Center, Aviatorilor Plaza, Monolit Square, Magheru One sau ART Business Center 6.

13 pentru 2013: De ce merită să urmăriţi în 2013 activitatea lui Dragoş Bîlteanu, antreprenorul de top care a cumpărat anul trecut, alături de grecul Ioannis papalekas, clădirea de birouri Tower Center International

În 2013 se estimează că stocul de birouri va creşte cu 135.000 de metri pătraţi şi va ajunge la finalul T4 să însumeze 2,35 milioane metri pătraţi, înregistrând o majorare de 25%.

Cele mai mari proiecte ce urmează a fi livrate în 2013 sunt Sky Tower, în proprietatea Raiffeisen Property Holding International şi Floreasca Park, proiect dezvoltat de compania Portland Trust.

GALERIE FOTO: Cum se vede Bucureştiul din Sky Tower

Analizând performanţa zonelor de birouri în ceea ce priveşte activitatea de dezvoltare a spaţiilor de birouri, zona Barbu – Văcărescu Floreasca continuă să fie cea mai dinamică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii