Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Turismul intern a crescut cu 60%, după ce bugetarii au primit vouchere de vacanță

Rulajul anual al turoperatorului Paralela 45 este estimat la 60 de milioane de euro. Vânzările au crescut cu 25% în primele nouă luni ale acestui an.
Alin Burcea

În Antalya a vândut agenţia cele mai multe vacanţe vara aceasta. A fost anul cu cele mai multe curse charter spre Antalya – 10 pe săptămână, cu plecare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Târgu Mureș. O cursă pe săptămână a fost introdusă și spre Alanya în acest an, pentru a scurta durata de transfer a turiștilor spre Side și Alanya.

“A fost anul Antalyei, cu o creștere de 120% a vânzărilor față de anul trecut. Peste 18.000 dintre clienții noștri au mers în vacanță pe litoralul turcesc. Anul viitor vom avea cel putin șase curse charter pe săptămână din București și tot atâtea din țară și estimăm o creștere cu 20% a cererii. Le recomandăm turiștilor să profite în perioada de Early Booking de reducerile oferite de partenerii noștri turci”, declară Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.
Pe locurile următoare, în alegerile turiştilot români, s-au clasat: Grecia, Spania, Portugalia și România.

Cererea pentru insulele grecești, cărora li s-au adăugat vara aceasta Samos și Lesbos, a crescut cu până la 15 %, față de 2017, la un grad de ocupare a curselor charter de 98%. Cererea pentru vacanțe în Spania, Portugalia, Italia, Cipru a fost mai mare cu 10%. Turismul intern a crescut cu 60% faţă de anul trecut, datorită voucherelor de vacanță acordate anul acesta și bugetarilor.

Toamna și iarna, cele mai căutate vacanțe sunt circuitele. Agenţia oferă peste 120 de itinerarii pe șase continente, cu avionul ori cu autocarul. Ponderea în vânzări a circuitelor s-a dublat în 2018. Pentru circuitele în Laponia, turoperatorul organizează, pentru al treilea an consecutiv, curse charter înainte și în timpul Crăciunului.

“Peste 300 de români merg anul acesta în Țara lui Moș Crăciun de sărbători. Pachetele de vacanță au fost lansate în iulie. Laponia este bucuria copiilor, dar și a adulților. Se întâlnesc cu Moș Crăciun, se plimbă cu snowmobilul, fac safari cu husky, vizitează hotelul de gheață și la final primesc Diploma de traversare a Cercului Polar”, mai spune Alin Burcea.

Destinațiile însorite oferite de Revelion sunt: Antalya, Dubai, Cipru, Maldive, Singapore și Insula Bintan, Singapore și Malaezia, Thailanda. Tarifele pornesc de la 543 de euro/persoană. Tot în această perioadă, preţurile vacanțelor în marile orașe europene ori circuite în Iordania, Israel, Tunisia, India pornesc de de la 225 de euro si ajung pana la 1.630 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

Peste 50 de circuite din oferta pentru 2019 sunt deja disponibile. Cele mai solicitate sunt programele pentru Japonia, India, Maroc, Indonezia, Argentina și Brazilia, care durează între șapte şi 20 de zile și au tarife de la 890 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii