FacebookTwitterLinkedIn

Numărul de candidaţi din România pentru studii în străinătate este în creştere, potrivit companiei de consultanţă educaţională lntegralEdu. Astfel, numărul de elevi români în şcolile britanice a crescut cu 40% în 2013.  Svetlan Danev, coordonator, consideră că cei mai mulţi candidaţi pentru învăţământul secundar din România au vârste între 11 şi 16 ani, iar ţările care atrag de obicei cea mai mare atenţie sunt Marea Britanie şi Elveţia. În plus, şi numărul de candidaţi din afara Bucureştiului este în creştere, ajungând la 25% din total. 

British Council prevedea într-o analiză recentă că peste 10% din studenţii originari din Europa de Est care studiază în Anglia vor fi români până în anul 2020. Numărul candidaţilor pentru tabere de vară în străinătate, care oferă posibilitatea perfecţionării unei limbi străine, a crescut de asemenea cu 30%. Numai în ultimele două luni, peste 100 de copii s-au înscris pentru o tabără de limbi străine în străinătate, prin lntegralEdu.

Vezi aici şcolile unde învaţă copiii de miliardar 

Preţul unei tabere de vară în străinătate cu o durată de 2 săptămâni variază între 900 şi 1700 de euro în funcţie de ţară şi programul ales. În privinţa şcolilor, în cele din Marea Britanie costul unui an de studiu variază între 12.000 de lire şi 30.000 de lire, iar în Germania între 30.000 de euro- 35.000 de euro.

Târgul internaţional World Education, organizat de IntegralEdu,  va prezenta pe 15 şi 16 martie la Hotel Athenée Palace Hilton  din Bucureşti oferta de tabere de vară în străinătate şi învăţământ secundar în cele mai bune colegii occidentale.  Treizeci de şcoli de renume din Marea Britanie, Elveţia, Portugalia, Germania şi Belgia vor fi reprezentate la târg, cu o ofertă care se adresează copiilor între 7 şi 18 ani.

Şcoli precum Mander Portman Woodward şi renumita St Clare’s Oxford, cunoscută sub numele de “şcoala premianţilor” vor veni pentru prima oară la World Education Fair. Printre absolvenţii acestora se numără manageri de talie mondială precum preşedintele clubului de fotbal Juventus, omul de afaceri italian Andrea Agnelli.