FacebookTwitterLinkedIn

Estimările organizatorului World Education Fair de la Bucureşti arată că peste 45.000 de studenţi români studiază în acest moment în străinătate, iar cei care au ales să aplice anul trecut au fost cu 25% mai mulţi faţă de 2013.

„Criza a fost un semnal de alarmă pentru sistemul educaţional din Europa. Acesta se schimbă pentru a îndeplini cerinţele pieţei muncii, universităţile îşi extind gama de specializări pentru a se adapta nevoilor societăţii”, susţine Svetlan Danev, General Manager IntegralEdu. În acelaşi timp, „studenţii sunt conştienţi că nu se mai pot baza doar pe poziţia universităţii, ci şi pe poziţia specialităţii şi pe burse şi stagiile profesionale pe care le organizează universităţile în companii importante”, a mai arătat Svetlan Danev, General Manager IntegralEdu.

Primele specializări căutate de români sunt arhitectura, economie, IT, drept internaţional, drept european, turism şi profil tehnic.

Printre cele mai interesante oferte se numără cele din Marea Britanie (destinaţia preferată de români, alături de Danemarca şi Olanda), care oferă până la 9.000 de lire sterline pe an pentru studii de licenţă, rambursabili după terminarea studiilor, găsirea unui loc de muncă şi atingerea unui anumit nivel salarial. Până în prezent, cele preferate de români au fost University of Sunderland (70 înscrieri anul trecut) şi Coventry, unde se află cea mai mare comunitate de studenţi români .

Peste 40 de universităţi din lume îşi vor prezenta programele la World Education Fair pe 21 şi 22 februarie, la Hilton. Târgul este organizat de IntegralEdu, companie de consultanţă educaţională.  Aici  vor fi prezente câteva universităţi în premieră: Kingston University,  Ecole Hoteliere de Lausanne (Elveţia), universităţi din Danemarca, Liechtenstein şi Noua Zeelandă.

IntegralEdu, companie de consultanţă educaţională, reprezintă peste 250 de instituţii de învăţământ din Europa şi SUA.