FacebookTwitterLinkedIn

CTP și-a mărit portofoliul și la nivel internațional, de la 4,1 milioane de metri pătrați de spații logistice de clasa A la 4,5 milioane, în peste 80 de puncte strategice.

În acest an, compania va finaliza dezvoltările începute în 2017, în parcurile sale localizate în apropiere de Cluj-Napoca și de Timișoara, și va continua dezvoltarea parcului logistic de lângă Pitești.

Dezvoltatorul imobiliar CTP România va avea o nouă conducere de la 1 februarie: Ana Dumitrache va fi înlocuită de trei succesori

În CTPark Cluj II, parcul logistic situat în localitatea Florești, vor fi finalizate trei depozite, cu o suprafață închiriabilă de 30.000 de metri pătrați, în al doilea trimestru al acestui an. Din această suprafață, circa 8.000 de metri pătrați închiriabili au fost deja pre-închiriați către un client strategic al companiei, iar restul de 22.000 de metri pătrați închiriabili sunt disponibili pentru închiriere și pot fi compartimentați, în funcție de nevoile clienților, în suprafețe cu dimensiuni ce pot varia de la 1.500 de metri pătrați până la 10.500 de metri pătrați închiriabili.

În CTPark Pitești, parcul localizat la 10 kilometri de Pitești, în primul semestru al acestui an, se vor finaliza două clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de 30.000 de metri pătrați. După finalizarea construcției celor două depozite din CTPark Pitești II, circa 5.000 metri pătrați vor fi disponibili pentru potențiali chiriași, restul fiind deja închiriați. 

CTP plănuiește să livreze în acest an 236.000 de metri pătrați de spații industriale, la Vest de București

În CTPark Timișoara II, proprietate aflată în imediata apropiere a Aeroportului Internațional Timișoara, va fi terminată o clădire de aproximativ 9.000 metri pătrați închiriabili, în al doilea trimestru al acestui an. CTPark Timișoara II este structurat într-un spațiu de 15.000 de metri pătrați care este ocupat de un client strategic și din alte două spații, de aproximativ 9.000 metri pătrați închiriabili fiecare, din care unul este ocupat de un operator local din industria automotive, iar celălalt va fi livrat, în al doilea trimestru al acestui an și este disponibil pentru închiriere.

„În România, ne-am propus să creștem portofoliul de spații logistice la peste 1 milion de metri pătrați, iar, în Europa, avem ca obiectiv atingerea a 10 milioane de metri pătrați, în următorii patru ani. Sunt convins că piața actuală, standardele de calitate pe care le oferim, echipa și reputația pe care ne-am construit-o, sunt atuuri solide care vor conduce către îndeplinirea acestor scopuri”, a declarat Remon Vos, CEO CTP și Country Head al CTP România. 

CTP va ajunge la investiții de 300 de milioane de euro în CTPark Bucharest West, până în 2020

La nivelul întregului său portofoliu național, CTP are planificată în 2018, o extindere de minimum 300.000 de metri pătrați, concentrându-se masiv pe zona capitalei, unde deține trei parcuri logistice a căror suprafață cumulată se estimează că va atinge 680.000 de metri pătrați, până la finele acestui an.

Pentru următoarea perioadă, CTP Romania vizează atingerea unei suprafețe închiriabile totale de 1,5 milioane metri pătrați, la nivel național, până în 2019. Creșterea se va face pe baza cererii venite din partea clienților existenți, cu care CTP are relații pe termen lung.

Echipa CTP Romania are, în acest moment, 60 de membri care sunt implicați în întregul ciclu al dezvoltării de proprietăți, de la achiziția terenului, până la construcție, finanțare și administrarea proprietăților.