Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

CTP va ajunge la investiții de 300 de milioane de euro în CTPark Bucharest West, până în 2020

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice din România și Europa Centrală și de Est (ECE), va ajunge la investiții de 300 de milioane de euro, până în 2020, în proiectul CTPark Bucharest West, poziționat la 23 de kilometri vest de centrul Capitalei.
BucharestWest_3

Din total, investiția în parcul logistic CTPark Bucharest West va depăși suma de 150 milioane de euro, până în primul trimestru al anului următor. Aceasta sumă include preluarea pe care compania a făcut-o în 2015, achizițiile de terenuri și amenajarea de infrastructură.

În prezent, dezvoltatorul are 100.000 de metri pătrați, în construcție, în cadrul CTPark Bucharest West, și are planuri importante de extindere a acestuia. CTP a achiziționat teren în zonă, astfel încât să poată ajunge la o suprafață construită de peste 700.000 de metri pătrați, până în 2020, ceea ce ar face din CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa de Est, susțin reprezentanții companiei.

În colaborare cu autoritățile locale, CTP își propune să investească masiv în îmbunătățirea infrastructurii din vecinătatea parcului de la kilometrul 23, precum și în crearea unor drumuri de acces suplimentare și a mai multor ieșiri de pe autostradă, pentru a ușura transportul mărfurilor pentru chiriașii săi. De asemenea, CTPark Bucharest West este singurul parc industrial din apropierea capitalei, unde chiriașii nu trebuie să plătească taxă de proprietate”, au detaliat reprezentanții CTP.

Investițiile viitoare vizează și oferirea unor serii de facilități pentru clienți, cum ar fi: servicii de catering, restaurante ce vor fi construite în incinta parcului, autobuze ce vor asigura transportul direct între parc și oraș, precum și clădiri de tip hotel, pentru cazarea angajaților companiilor chiriașe.

Suntem într-un proces continuu de extindere și ne dorim ca CTPark Bucharest West să devină cel mai important parc logistic din zonă, din punct de vedere al suprafeței ocupate, al ritmului de dezvoltare și al standardelor calitative. Actualmente avem 30 de chiriași în CTPark Bucharest West și ne dorim să creștem acest număr”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

CTP a achiziționat CTPark Bucharest West în 2015, moment în care parcul avea circa 130.000 de metri pătrați de suprafață construită (Bucharest West I și Bucharest West II). Între timp au mai fost dezvoltați alți 100.000 de metri pătrați pentru clienți ca: DSV, Quehenberger, Geodis, Cargo Partner, Gefco. Odată cu lucrările actuale de extindere, în viitor, în parc vor lucra circa 3.000 de oameni.

CTPark Bucharest West are acces direct la autostrada A1, care face legătura între București, orașe cum sunt Pitești și Sibiu, și Europa de Vest. Suprafața totală a parcului logistic este de aproximativ 150 de hectare, iar la finalizarea construcției celor două noi depozite, suprafața totală închiriabilă va fi de peste 300.000 de metri pătrați, dispuși în nouă depozite așezate pe ambele părți ale autostrăzii.

În prezent, CTP deține lângă București, circa 500.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă, dispusă în două parcuri logistice și industriale, ambele cu acces direct de pe autostrada A1: CTPark Bucharest (situat la km 13) și CTPark Bucharest West (localizat la km 23). La nivel național dezvoltatorul administrează 650.000 de metri pătrați, suprafață închiriabilă, dispuși în zona Bucureștiului și în apropierea altor nouă orașe din țară (Arad, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda). CTP plănuiește să atingă în România o suprafață închiriabilă totală de aproximativ un milion de metri pătrați, până la finele anului viitor.

CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 60 de zone.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii