FacebookTwitterLinkedIn

Suprafața brută închiriabilă de spații industriale pe care CTP o operează a depășit 6 milioane m2.

„Odată cu finalizarea ultimului nostru depozit din cadrul ctPark Bucharest, portofoliul CTP depășește acum 6 milioane m2. România contribuie semnificativ la această performanță a grupului, înregistrând o creștere de 25% în cadrul portofoliului”, a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România. CTP țintește extinderea suprafaței totale de spații pe care le deține la 10 milioane m2până în 2023 și are planuri ambițioase de extindere, atât pe piețele în care deja activează, cât și pe piețe noi. La începutul acestei luni, CTP a lansat o rundă de debut de obligațiuni verzi învaloare de 650 milioane de euro, atrăgând un nivel semnificativ de interes din partea investitorilor. Obligațiunile au fost suprasubscrise de mai multe ori, cererea investitorilor atingând un maxim de peste 2 miliarde de euro. Obligațiunile verzi inaugurale ale CTP au devenit cea mai mare emisiune de debut a unei companii imobiliare din regiunea CEE.

„Finanțarea dobândită în urma emisiunii de obligațiuni este destinată extinderii CTP pe piețele existente”, a declarat fondatorul și proprietarul CTP, Remon Vos. „Anul acesta, 85% dintre noile contracte încheiate au fost generate de extinderea activităților clienților noștri de pe piețele lor actuale sau pe piețe noi din regiunea CEE. Ne așteptăm ca acest ritm de creștere să continue, dar vom lua în considerare și achiziții strategice în cazul în care vor apărea noi oportunități ce sunt în conformitate cu specificul portofoliului nostru.”

CTP deține ctPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 5,8 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 96 de puncte strategice aflate în șapte țări. Pe lângă țara de origine, Cehia, CTP mai este prezent în Slovacia, Ungaria, Serbia, România și Polonia, iar, recent, compania a început să desfășoare operațiuni și în Bulgaria.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 1.250.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.