Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Cronologia unui scandal

Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, ieri, în control, în redacţia RISE Project. Publicaţia a furnizat mai multe materiale ce îl vizau pe liderul PSD, Liviu Dragnea.
documente dosare shutterstock_141007105

Jurnaliștii de la RISE Project au publicat mai multe articole în decursul acestui an, articole ce-l vizează pe liderul PSD, că ar avea afaceri în Brazilia alături de alți lideri PSD și oameni de afaceri. În ultimul articol publicat, RISE Project afirmă că Liviu Dragnea ar fi călătorit de 16 ori în Brazilia.

 

UPDATE

Augustin Lazăr, procurorul general al României, întrebat dacă DNA ar trebui să se autosesizeze în legătură cu dezvăluirile RISE Project, a răspuns: “Evident ca informaţiile care apar în presă sunt verificate, însă s-ar putea să fie vorba de dosare care sunt înregistrate şi care sunt în curs, dar ele nu pot fi comentate în măsura în care există un cod de comunicare cu media şi nu putem comenta dosarele pe strada. Din câte cunosc, această notă nu a fost însuşită de instituţia căreia i se atribuie. Daca ea ar fi reală, ar fi de competenţa DNA. Nu aş putea vorbi în numele DNA. Eu nu vă pot nici infirma, nici confirma. Anumite lucruri nu se comentează în anumite momente. Eu am precizat, dacă raportul este real, faptele sunt de competenţa DNA”, conform Mediafax.

”Acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidenţial de tristă amintire, când instituţii de presă ostile acestuia erau ţinta instituţiilor de forţă. Cer ca ministrul de Finanţe şi şeful ANAF să dea explicaţii imediat privind prezenţa inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project.Vreau ca aceste explicaţii să fie publice”, a comentat liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban: “Partidul Naţional Liberal solicită demiterea de urgenţă a preşedintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertăţii presei prin folosirea abuzivă a unei instituţii a statului împotriva unei publicaţii de investigaţii. Un astfel de comportament este intolerabil în orice ţară care garantează drepturile şi libertăţile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidenţă descinderea reprezentanţilor ANAF în redacţia RISE Project, la câteva ore după anunţarea unor dezvăluiri despre preşedintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea”, potrivit Mediafax.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii