Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Criza își arată colții și pe piața TV: 18 televiziuni din provincie s-au închis

shutterstock_100958377.jpg
Consiliul Național al Audiovizualului a retras joi, 4 iulie a.c., două licențe: TVS Oradea (SC Fastpromo SRL) și Regio TV Sfântul Gheorghe (Asociația Pro Regio Siculorum) din cauza întreruperii programului mai mult de 90 de zile din motive tehnice sau mai mult de 96 de ore din orice alte cauze, informează Media Expres.

Pe lista televiziunilor care și-au încetat emisia mai figurează alte 16 posturi, dar deciziile CNA de retragere a licențelor nu au putut fi luate din cauza lipsei de cvorum a Consiliului.

În rândul televiziunilor cu 90 de zile de întrerupere a emisiei din motive tehnice (conform Serviciului Inspecție al CNA) se află și șapte licențe TV și radio aparținând companiei Realitatea Media SA: Realitatea TV din Râmnicu Vâlcea, Realitatea TV Focșani, Radio Guerrilla Sibiu, Radio Guerrilla Turnu Măgurele, Actionstar București, Comedystar București, Cinestar București (ultimele trei fiind televiziuni Pay-TV).

Celelalte nouă licențe care vor fi probabil retrase într-o ședință viitoare sunt: Axa Cinemar TV Baia Mare, Vertical TV Brăila, TV Sinaia, Alpha TV Focșani, Atlas TV Cluj-Napoca, Focus TV Baia Mare, Media TV Mangalia, Tele 3 Târgu Jiu și Impuls Bacău.

Conform articolului 57(1-b) din Legea audiovizualului, „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii