Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Criza energetică din China ar putea fi un pericol mai mare decât criza datoriilor grupului imobiliar Evergrande

Criza energetică din China, care a cauzat oprirea producției din unele fabrici, ar putea fi un pericol mai mare pentru economie decât criza datoriilor de la grupul imobiliar Evergrande.  
energie-energy-utilities-utility-utilitati

Din cauza situației din China, investitorii ar putea evita industriile vulnerabile la deficitul de energie, precum sectorul siderurgic şi construcţiile, transmite Reuters.

În prezent, China are un deficit de energie din cauza lipsei unei cantităţi suficiente de cărbune, a standardelor mai stricte referitoare la emisii şi a cererii puternice din partea producătorilor industriali, factori care au dus la raţionalizarea consumului. Drept urmare, fabricile şi-au stopat activităţile din cauza lipsei energiei şi a obligativităţii impuse de guvern de a respecta obiectivele referitoare la reducerea emisiilor de carbon.

Acţiunile producătorilor de produse chimice, de automobile şi ale companiilor de transport au scăzut, în timp ce titlurile producătorilor de energie regenerabilă au crescut.

Amploarea acestor probleme din sectorul energetic ar putea minimiza problemele de lichidităţi ale dezvoltatorului imobiliar Evergrande, care are obligaţii financiare de 305 miliarde de dolari.

”Criza Evergrande se desfăşoară de ceva timp şi cred că riscurile vor fi detensionate într-o direcţie controlată”, a declarat Yuan Yuwei, manager de fonduri la Water Wisdom Asset Management.

Lipsa electricităţii va rupe echilibrul dintre ofertă şi cerere, dând o lovitură directă consumului şi economiei reale, a mai spus el. ”Este mai probabil ca această cădere să fie necontrolată”.

Între timp, unele acţiuni din sectorul proprietăţilor, afectate puternic de Evergrande, au început să îşi revină, iar unii investitori consideră că piaţa a reacţionat exagerat.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii