FacebookTwitterLinkedIn

Prețul aurului a ajuns miercuri la cea mai ridicată valoare din ultimii 8 ani în timp ce acțiunile globale au scăzut din cauza crizei coronavirus care i-a afectat pe investitori, relatează Reuters.

Rapoartele specialiștilor arată că perspectivele cu privire la redresarea economică sunt sumbre, de vreme ce multe state din SUA se confruntă cu un număr record de infectări cu coronavirus, iar numărul deceselor în America Latină a depășit 100.000.

Philip Lane, economistul șef al Băncii Centrale Europene, a avertizat că economia zonei euro va avea nevoie de mult timp pentru recuperare post-pandemie.

Mai mult decât atât, Boomberg informează că SUA va tarifa importurile în valoare de 3,1 miliarde de dolari din Marea Britanie, Germania, Franța și Spania. Toate aceste schimbări din economia mondială și fragilitatea dolarului au ajutat aurul să crească cu 0,6%, ajungând la 1,777.53 de dolari/ gram.

Stocurile globale au scăzut cu 0,4% și au continuat să oscileze în ultimele săptămâni, după ce în au crescut cu 40% după căderea din  martie, alimentând speranța investitorilor că va veni sfârșitul crizei coronavirus.