Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Cristinel Lungu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Cristinel Lungu Avere: 22-23 de milioane de euro Varsta: 42 de ani Resedinta: Bacău Domeniu/Companie: Comerț  

Cristinel Lungu, alături de Sorin Gavrilă, este coproprietarul Simba Invest – unul dintre cei mai mari distribuitori de ţigări, produse alimentare şi băuturi alcoolice din România. Compania deţinută de cei doi a performat bine şi foarte bine în ultimii ani, deşi aceştia s-au caracterizat printr-o scădere a consumului şi chiar o contractare a pieţei de distribuţie.

Încă de la sfârşitul lui 2009, Simba Invest şi-a extins contractul cu producătorul de ţigări Philip Morris, cu care a început colaborarea la scurt timp după înfiinţare – în urmă cu 15 ani. Compania băcăuană distribuie în acest moment mărcile Philip Morris (Malboro şi L&M) în 22 de judeţe, faţă de zece, iniţial. De-a lungul anului 2010, rezultatele acestei extinderi s-au regăsit pregnant în vânzări, astfel că cifra de afaceri a companiei a crescut de la 136 de milioane de euro la 230 de milioane de euro. În procente, creşterea este uimitoare (70%) dacă ne raportăm la dinamica negativă pe care a avut-o economia în ansamblu. În fond, criza este o oportunitate pentru jucătorii bine înfipţi în piaţă şi, în acelaşi timp, grăbeşte procesul de consolidare.

Simba Invest distribuie produsele unor companii mari, precum Philip Morris, Kraft Foods, Alexandrion Group, Grandiss, BDG Grup, Wrigley, Pernod Ricard, Cotnari, Jidvei, Red Bull, Parmalat. Din jucător regional, Simba Invest a devenit unul de talie naţională. Din 2007, cifra de afaceri a Simba Invest s-a dublat, în vreme ce profitul a crescut de trei ori. Şi numărul de personal a crescut de atunci cu 50 de procente. Cu asemenea creşteri, compania a urcat în topul celor mai mari distribuitori din România. Cristinel Lungu este pasionat de tenis, fiind considerat în Bacău drept „părintele“ Cupei Simba Invest.

Vezi care era averea lui Cristinel Lungu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii