Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Cristina Căpitanu, cofondator Lemon Interior Design: „Primim și în această perioadă foarte multe cereri de design de locuințe și nu am înregistrat o scădere a numărului lor”

„Forbes România” invită antreprenori, manageri și companii să vorbească cum își desfășoară activitatea în această perioada dificilă, cum gestionează situația foarte fluidă, cum își tratează personalul, ce speranțe au, ce temeri și multe alte aspecte vitale.
Cristina Caputanu

 Cu siguranță este o situație nouă cu care ne confruntăm și fiecare antreprenor e provocat în aceste momente să se adapteze contextului și să caute, să găsesescă noi posibilități de inovație. Noi am luat toate măsurile de protejare a echipei noastre, a clienților, astfel că lucrăm de la distanță. Dincolo de asta, este și o perioadă de întoarcere către sine, de revenire la noi și la casele noastre, la nucleul acela care înseamnă familie. Este o ocazie de a ne uita mai bine în jurul nostru, de a ne bucura de confortul propriei case, de a ne privi locuințele cu alți ochi, de a ne da seama cât de important este acel „acasă” și de ce el trebuie să ne ofere – acum mai mult ca niciodată – sentimentul de armonie, siguranță, liniște. Prin prisma meseriei noastre, noi lucrăm cu frumosul, iar frumosul spațiului în care ne petrecem mare parte din timp capătă în aceste zile noi valențe. Eram înainte atât de grăbiți, atât de absorbiți de alte lucruri, încât uitam de frumusețea lui „acasă”. Poate că uneori eram pasageri prin propriile case. Acum cred că foarte mulți dintre noi vor realiza cât de important este să trăiești într-un mediu plăcut, armonios, care să îți dea o stare de bine.

Noi primim și în această perioadă foarte multe cereri de design de locuințe și nu am înregistrat o scădere a numărului lor. Oamenii par să fie parcă mai preocupați de casele lor, mai ales că mulți dintre ei sunt acum provocați să își adapteze locuințele și să își creeze spații de lucru, de relaxare, de timp petrecut cu familia. Echipa Lemon este alături de toți clienții care vin către noi cu diverse cereri și simțim că putem să le aducem un strop de frumos în aceste vremuri ciudate. Designul interior face parte din cultură, din cultura urbană, dar și cea intimă, personală a fiecăruia dintre noi. Este doar una dintre laturile termenului înțeles pe larg, dar este cea cu care operăm noi zi de zi. Și în asta credem cu tărie, chiar și în aceste zile: că toți avem nevoie de frumos în jurul nostru.

Sigur că situația este una foarte serioasă și o tratăm cu maximă responsabilitate. Am respectat de la început recomandările autorităților și astfel am luat decizia de a lucra de acasă, mai ales că specificul activității noastre permite acest lucru. Toți angajații noștri au fost foarte deschiși și au înțeles că este prima regulă importantă care ține de noi și care poate fi aplicată, astfel că în acest moment lucrăm de la distanță, dar suntem împreună prin diverse tehnologii care ne permit să comunicăm. Încercăm să nu ne alarmăm și să păstrăm o stare de normalitate, mai ales că ne considerăm norocoși că putem lucra de acasă. Toată echipa este la datorie, iar noi ținem foarte mult ca spiritul care ne unește, armonia din interiorul echipei noastre să rămână prezent. Credem că e foarte important pentru noi toți, mai ales pentru că lucrăm de acasă, să ne păstrăm activi, să ne ținem mintea ocupată, să ne creăm o rutină a muncii și a odihnei, să ne provocăm și mai mult creativitatea. Nu în ultimul rând, trebuie să avem grijă de munca noastră, să menținem un ritm constant, să nu uităm că business-urile și economia au nevoie de acest lucru.

E greu de estimat care vor fi consecințele pe termen lung, dar cu siguranță schimbări se vor produce pe toate planurile. Eu sunt însă un om destul de optimist și cred că vom reuși împreună să readucem lucrurile pe un făgaș normal. Traversăm o perioadă în care foarte mulți au demonstrat puterea lui „împreună”, există foarte multe inițiative pe piață de sprijinire a sistemului medical, a mediilor defavorizate, iar acesta e un semnal de omenie și implicare excelent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii