FacebookTwitterLinkedIn

Pentru soţii Cristian şi Mariana Ionescu, anul 2010 a însemnat, între altele, finalizarea celui mai modern proiect de construcţii la care au participat prin compania pe care o deţin – Baurom Construct. În ultima lună a anului, Petrom inaugura Petrom City.

Un proiect în valoare de 130 de milioane de euro, la a cărui ridicare Baurom Construct a contribuit furnizând armătura pentru structura metalică a clădirii de birouri. Nu există date despre valoarea contractului, dar într-o piaţă a construcţiilor aflată încă pe trend descendent, construcţia începută în 2008 şi dată în folosinţă în 2010 a adus afacerii Baurom nu doar mândria de a fi participat la cel mai avangardist proiect imobiliar din România, ci şi lichidităţi.

Petrom City este unic în România, atât prin amploarea procesului de reabilitare ecologică a terenului pe care a fost ridicată construcţia, cât mai ales datorită inovaţiilor tehnice ale clădirii. Este însă doar unul dintre proiectele la care Baurom se poate lăuda că a participat şi i-a asigurat „stabilitatea“, furnizând materialele necesare infrastructurii de rezistenţă. Alături de acesta, în lista proiectelor avangardiste se poate înscrie şi Search Plaza Center – proiect dezvoltat de Search Corporation sub denumirea de Crystal Tower, care este prima clădire de birouri proiectată să aibă un heliport pe acoperiş. O construcţie pentru care Baurom a fost de asemenea furnizorul armăturii construcţiei. Acestea sunt doar două dintre cele mai recente lucrări realizate de compania Baurom, deţinută de soţii Ionescu din Galaţi.

Cei doi soţi au intrat în business în 1995, ca distribuitori autorizaţi ai combinatului siderurgic SIDEX Galaţi (acum ArcelorMittal), comercializând tablă şi benzi de oţel. Ulterior, în portofoliul Baurom Construct a intrat şi compania Laminate din Focşani, iar în 2002, familia Ionescu au ajuns în Bucureşti, construind la Chitila un depozit de produse metalurgice, de 30.000 de metri pătraţi. Mai târziu, Baurom Construct a început să facă comerţ şi cu produse lungi (profile, corniere şi ţevi) şi oţel beton. În 2007, a intrat în producţie pe segmentul confecţiilor metalice.

La finele anului 2010, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30,5 milioane de euro, şi un profit de aproximativ 1,4 milioane, ceea ce face ca familia Ionescu să rămână în „Topul Forbes 500 de miliardari“, cu o avere estimată între opt şi nouă milioane de euro.