Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Cristian și Elena Stăncic – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Cristian și Elena Stăncic Avere: 19-20 de milioane de euro Resedinta: Galați Domeniu/Companie: Construcții

Sectorul construcţiilor este foarte aglomerat în Galaţi, unde, pe lângă marii jucători, Vega 93 şi Arcada Co. – consacraţi de-a lungul ultimilor aproximativ 20 de ani – şi-a făcut loc şi Tancrad SRL. O firmă de construcţii care se bate cu aceştia pe contracte în Moldova şi Muntenia, şi care îi are ca proprietari pe Stăncic şi pe mama sa, Elena. Înfiinţată în 1995 de Traian Stăncic, tatăl lui Cristian Stăncic – şi fost director în Combinatul Siderurgic –, compania Tancrad are ca obiect principal de activitate reparaţiile şi întreţinerea drumurilor şi a aeroporturilor. Compania realizează de asemenea lucrări de construcţii civile şi industriale, reparaţii siderurgice și produce mixturi asfaltice pentru lucrările proprii. Tancrad SA este deţinută în proporţie de 10% de Stăncic Cristian, iar restul de 90% este în proprietatea mamei sale, Stăncic Adriana Elena.

Anii de boom economic s-au resimţit spectaculos în rezultatele financiare ale companiei: în anul de vârf 2008, afacerile şi profitul Tancrad aproape că s-au dublat. Compania nu a dus lipsă de lucrări nici în 2010. La începutul anului trecut, într-un consorţiu alături de Max Böegl, Tancrad a câştigat contractul pentru restaurarea şi lărgirea drumului judeţean Viziru, Cuza-Vodă, Mihai Bravu, care mergea din Brăila către litoral. Din reabilitarea celor 27,6 km de drumuri judeţene au încasat 64,79 de milioane de lei, din care 46,34 de milioane reprezintă finanţarea alocată de UE prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, 5,88 de milioane de lei au fost alocate de la bugetul de stat, iar 1,35 de milioane de lei reprezenta cofinanţarea acordată de Consiliul Judeţean Brăila.

Primăvara lui 2011 a adus firmei gălăţene şi alte contracte, la fel de mari, iar la sfârşitul lunii iunie Tancrad câştiga licitaţia pentru realizarea unor operaţiuni de refacere a străzilor din oraşul Galaţi, lucrări a căror valoare totală ajungea la 2 milioane de euro. Acestea sunt elementele care au condus la creşterea cifrei de afaceri în 2010 cu 14% faţă de 2009, când firma a avut afaceri de 21,6 milioane de euro. În acelaşi interval de timp, profiturile companiei au scăzut cu circa 2%, de la 2,07 milioane de euro în 2009 la 2,03 milioane de euro în 2010.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii