FacebookTwitterLinkedIn

Cristian Secoșan a absolvit Universitatea Politehnica din Timișoara și și-a început activitatea la UCM Reşiţa ca inginer, după care a activat la ABB România – ca manager de proiect, a condus E.On Furnizare Moldova, a fost directorul diviziei de energie din cadrul Siemens România, unde a ocupat şi funcţia de director general executiv. Ulterior, Cristian Secoşan a deţinut funcţia de membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie.

Romelectro este o companie specializată în proiecte complexe la cheie în pieţele de energie și mediu. Energia regenerabilă este o altă linie de afaceri de mare importanţă pentru companie. Echipe specializate de ingineri acoperă practic toate tehnologiile disponibile pe piaţă. De asemenea, sunt în pregătire proiecte importante de incinerare de deşeuri, cogenerare bazată pe biomasă, parcuri fotovoltaice, etc.

Grupul Romelectro se compune din patru companii: Romelectro SA şi alte trei la care firma este acţionar majoritar şi anume Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu.

În  40 de ani de activitate, Grupul Romelectro a realizat ingineria pentru 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, programe de reabilitare a peste 3.000 de MW, inginerie pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi cca 22.000 km de linii de înaltă tensiune.