FacebookTwitterLinkedIn

Acesta va fi susținut de Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România și Eric Stab, Președinte și CEO ENGIE România, Director Executiv ENGIE Eastern Europe, în calitate de vicepreședinți. Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, a fost numit trezorier.

„Predând ștafeta următorului președinte al FIC, voi continua să ofer, din postura de vicepreședinte, angajamentul și sprijinul pentru toate proiectele dezvoltate de FIC până acum și multe altele care vor veni”, a declarat Ramona Jurubiță, președinte FIC în mandatele 2019 – 2021.

Noul președinte al FIC, Cristian Secoșan, a declarat că redresarea economică reprezintă o oportunitate pentru reformă, reconstruirea economiei românești și digitalizare.

„Oportunitatea pe care o aduce această redresare economică este reforma, reconstruirea economiei românești pe o bază durabilă și pregătirea pentru era digitală. Ținând cont de viziunea noastră pentru un mediu de afaceri mai bun, ne vom canaliza resursele către sprijinirea autorităților în atragerea de capital străin suplimentar către sectoare cu valoare adăugată ridicată, care cu siguranță vor angaja la rândul lor alte tipuri de investiții și clustere, în special în contextul tranziției verzi și celei digitale, pentru a oferi recomandări și, mai ales, pentru a ne asigura că împreună evităm prelungirea crizei de sănătate prin sprijinirea campaniei de vaccinare în lunile următoare”, a declarat Cristian Secoșan.

De asemenea, Comitetul Director a decis ca agenda de lucru pentru acest an să fie centrată pe identificarea măsurilor pentru o creștere economică sustenabilă, cu accent pe componenta de mediu, cea socială și de guvernanță – cunoscute sub denumirea de criterii ESG.

Înființat în urmă cu aproape 25 de ani, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociația care reunește peste 120 dintre cele mai importante și mai mari companii românești cu capital străin, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie și care au o contribuție semnificativă la bugetul de stat. În fiecare an, în luna mai, FIC își alege un nou Consiliu Director pentru un mandat de un an, iar acesta, la rândul lui, alege până la sfârșitul lunii iunie, echipa executivă – președinte și vicepreședinți, dintre cei 15 membri.