Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Cristian Rusu și familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Cristian Rusu.jpg
Nume: Cristian Rusu și familia Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 33 de ani Resedinta: Timiș Domeniu/Companie: Producție mobilier  

Afacerea familiei Rusu din Timişoara a reuşit să ţină piept giganţilor din industria mobilei, precum IKEA, Elvila sau Mobexpert, şi în acest an. Rus Savitar, compania care deţine brandul Casa Rusu – marca sub care operează magazinele companiei timişorene –, a înregistrat o cifră de afaceri de 9,8 milioane de euro în primul semestru al acestui an, o creştere de aproape 10 procente comparativ cu perioada similară a anului trecut. Iar familia Rusu speră la mai mult.

După ce rulajul companiei s-a ridicat anul trecut la 24,2 milioane de euro, estimările referitoare la cifra de afaceri din acest an sunt optimiste: un plus de până la 15%, în contextul extinderii reţelei de magazine şi a dezvoltării producţiei de mobilier tapiţat.Compania a deschis la începutul acestui an un nou magazin Casa Rusu în Capitală, în zona Valea Cascadelor, extinzând astfel reţeaua la două magazine în Bucureşti şi 10 la nivel naţional. Iar planurile de extindere nu se opresc aici. În următoarea perioadă, bucureştenii ar putea să îşi achiziţioneze mobilier dintr-un nou magazin. În plus, familia Rusu doreşte inaugurarea unui punct de vânzare în Arad.Afacerea este controlată de soții Dorica și Iordache Rusu, care dețin 80% din acțiuni, și copiii lor Cristian (foto) și Raimond Rusu, cu 10% fiecare.

Soţii Rusu au pus bazele firmei Rus-Savitar în 1994, iar timp de mai mulţi ani activitatea s-au concentrat pe importul şi distribuţia de mobilă.În anul 2000, conducerea a fost preluată de Cristian Rusu, iar în 2005 s-a realizat o primă investiţie într-o unitate de producţie a mobilei din PAL. Ulterior, în 2007, acţionarii au demarat proiectul pentru o a doua fabrică, finalizată în 2008, în urma unei investiţii de peste 11 milioane de euro. În 2009, când piaţa mobilei a început să scadă, firma a decis să investească în Casa Rusu, reţeaua proprie de magazine.

Vezi care era averea lui Cristian Rusu și a familiei în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii