Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Cristian Popescu Piedone va fi eliberat din arest

Fostul primar al sectorului 4 şi cele două angajate din primăria de sector, arestaţi sâmbătă, vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a admis contestaţiile, potrivit Mediafax.
Cristian Piedone Popescu

Decizia a fost luată de judecătorul Luchian Constantin Constantinesccu. Acesta a admis contestaţiile celor trei inculpaţi la măsura arestului preventiv dispusă în 7 noiembrie de Tribunalul Bucureşti.

Decizia este definitivă, iar Piedone, Luminiţa Larisa Ganea şi Aurelia Iofciu vor fi puşi în libertate.

Piedone este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, referitor la emiterea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv, unde a izbucnit un incendiu în seara de 30 octombrie, în urma căruia 50 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 150 au fost rănite.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, şi Luminiţa Larisa Ganea, angajată la acelaşi serviciu, sunt la rândul lor acuzate de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu şi la fals intelectual.

În motivarea deciziei de arestare a celor trei de la Tribunalul Bucureşti se arată că procurorii au argumentat că primarul şi cele două angajate nu au făcut niciun demers din cele stipulate în atribuţiile lor, atunci când au eliberat autorizaţia de funcţionare pentru Colectiv, „nici măcar demersul minim şi firesc de a analiza şi de a număra documentele depuse de solicitant”.

Procurorii au invocat şi faptul că “inculpatul Popescu Cristian Piedone a desfăşurat activitate şi în domeniul alimentaţiei publice, anterior funcţiei de primar, aşa încât rezultă un tablou complet al indolenţei sale în aprecierea că acordarea de autorizaţii se rezumă la declaraţii pe proprie răspundere, o sumă de bani achitată la ghişeu drept taxă şi câteva documente formale”.

„De altfel, în acelaşi mod se manifestă şi comportamentul celor două inculpate, concordant modului de lucru imprimat de primar la Sectorul 4″, au mai arătat procurorii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii