FacebookTwitterLinkedIn

Alături de fostul primar Cristian Popescu-Piedone, au mai fost condamnaţi trei angajaţi ai primăriei: Aurelia Iofciu (8 ani de închisoare cu executare), Larisa Luminita Ganea (7 ani) și Ramona Sandra Motoc (3 ani).

Patronii  clubului Colectiv au primit următoarele pedepse: Alin Anastasescu – 11 ani și 8 luni cu închisoare, Paul Gancea – 11 ani și 8 luni cu închisoare şi Costin Mincu – 11 ani și 8 luni cu închisoare.

Au fost condamnați reprezentanţii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL – Daniela Niţă (12 ani şi 8 luni cu închișoare) și Cristian Niţă – 3 ani și 6 luni.

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnați la 9 ani și 8 luni cu închisoare, respectiv 10 ani de închioare.

Pompierii Antonina Radu şi George Petrica Matei, au fost condamnați fiecare la 9 ani și 2 luni de închisoare.

De asemenea, Tribunalul București a dispus plata a 50 de milioane de euro daune către victime, supraviețuitori și rude și aproximativ 8 milioane de lei către spitalele care i-au tratat pe răniți în România. Acestea trebuie plătite în solidar de către condamnați, ISU București-Ilfov și Primăria Sectorului 4.

Sentințele nu sunt defintive.