FacebookTwitterLinkedIn

După un an 2010 de excepţie pe plan sportiv, când a câştigat Liga Campionilor cu echipa lui, Inter Milano, Cristian Chivu s-a oprit anul acesta în faza sferturilor de finală. Chivu, care are la formaţia italiană un salariu anual de aproximativ 4 milioane de euro, a decis să se retragă de la echipa naţională a României, al cărei căpitan a fost în ultimii ani.

Fotbalistul nu şi-a motivat gestul, însă vârsta destul de înaintată, lipsa de performanţe a naţionalei şi scandalurile din jurul echipei par să-l fi împins pe Chivu spre retragere. Rămâne de văzut dacă decizia lui va fi urmată de pierderea unor contracte de publicitate sau dacă producătorii de electronice, bere şi de băuturi răcoritoare cu care şi-a asociat numele vor continua colaborarea cu cel mai bine plătit fotbalist român. Acesta este acţionar la Interactiv Sports Media şi la Chivu Sport, două companii de consultanţă.

Cristi Chivu a fost implicat recent în deschiderea mai multor şcoli de fotbal pentru juniori, ca gest de apreciere faţă de tatăl său, Mircea Chivu, fost antrenor de fotbal la grupele de juniori, în Reşiţa. Fundaşul lui Inter Milano este căsătorit cu fosta prezentatoare de ştiri Adelina Elisei, cu care are două fetiţe, Natalia şi Anastasia. Chivu şi-a început cariera de sportiv la CSM Reşiţa şi a fost antrenat pentru o perioadă chiar de tatăl său. A mai trecut publicitatepe la Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam şi AS Roma, de unde Inter Milano l-a cumpărat cu 16 milioane de euro, câştigând astfel lupta cu celebrele Real Madrid şi Barcelona. În prezent, Chivu este evaluat de site-ul transfermarkt.de la 13 milioane de euro.

Vezi care era averea lui Cristian Chivu în 2010